Η Αιολική Βιομηχανία Καλεί τα Κράτη της G20 να Θέσουν πιο Επείγοντες Στόχους για ΑΠΕ

Η Αιολική Βιομηχανία Καλεί τα Κράτη της G20 να Θέσουν πιο Επείγοντες Στόχους για ΑΠΕ
energia.gr
Τετ, 21 Ιουλίου 2021 - 12:21

Μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας καλούν τους ηγέτες της Ομάδας των G20 να αναλάβουν δράση για να επιταχύνουν την ανάπτυξη της πράσινης ενέργειας για την πρόληψη της υπερθέρμανσης του πλανήτη. Ακόμα και καθώς το κόστος της αιολικής και της ηλιακής ενέργειας μειώνεται και οι εγκαταστάσεις αυξάνονται, ο ρυθμός ανάπτυξης είναι πολύ αργός για να ''απογαλακτιστεί'' η παγκόσμια οικονομία από την εξάρτησή της από τα ορυκτά καύσιμα μέχρι τα μέσα του αιώνα.

Σε επιστολή που υπέγραψαν οι διευθύνοντες σύμβουλοι προγραμματιστών, συμπεριλαμβανομένων των Orsted A / S, SSE Plc και κατασκευαστή στροβίλων Vestas Wind Systems A / S, καθώς και ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Συμβουλίου Αιολικής Ενέργειας, κάλεσαν τους ηγέτες της G20 να λάβουν μέτρα όπως αύξηση των εθνικών στόχων για ανανεώσιμες πηγές, βελτίωση της διαδικασίας σχεδιασμού και συμφωνία σχετικά με την αποτελεσματική τιμολόγηση του άνθρακα.

Στόχος τους είναι να ενθαρρύνουν τη δράση των χωρών που αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το 80% των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα που σχετίζονται με την ενέργεια στον κόσμο πριν από τις συναντήσεις των αξιωματούχων της G20 για την ενέργεια και το περιβάλλον στην Ιταλία αυτή την εβδομάδα.

«Η αποτυχία εγκατάστασης της ισχύος αιολικής ενέργειας που απαιτείται για τον άνθρακα του ενεργειακού μας συστήματος μέχρι τα μέσα αυτού του αιώνα θα καταδικάσει τον κόσμο σε αποτυχία στους συλλογικούς μας στόχους για το κλίμα», δήλωσε η Rebecca Williams, διευθύντρια της COP26 στο Παγκόσμιο Συμβούλιο Αιολικής Ενέργειας.