Εισιτήρια συνολικής αξίας περίπου 100 εκατ. δολαρίων έχει πουλήσει ήδη η διαστημική εταιρείας Blue Origin του Τζεφ Μπέζος, όπως αποκάλυψε ο ίδιος ο δισεκατομμυριούχος μετά την ολοκλήρωση της πρώτης διαστημικής πτήσης του νωρίτερα σήμερα,. "Η ζήτηση (από ανθρώπους που θέλουν να πετάξουν στην άκρη του διαστήματος) είναι εξαιρετικά μεγάλη”, δήλωσε ο Μπέζος.

 

Η εταιρεία, πάντως, δεν αποκάλυψε πόσο κοστίζει ένα εισιτήριο πτήσης με το New Shepard. Η μόνη ένδειξη που υπάρχει σχετικά με την τιμολογιακή πολιτική της Blue Origin είναι η δημοπρασία που διεξήχθη για μία θέση στην σημερινή πρώτη πτήση της όπου επέβαινε και ο Μπέζος, η οποία πουλήθηκε έναντι 28 εκατ. δολαρίων. Ποσό πολλαπλάσιο του ποσού που χρεώνει η ανταγωνίστρια εταιρεία διαστημικού τουρισμού, Virgin Galactic του Ρίτσαρντ Μπράνσον, η οποία χρεώνει τη θέση από 200.000 έως 500.000 δολάρια.

Ο Μπέζος αποκάλυψε, επίσης, ότι η Blue Origin "πρόκειται να πραγματοποιήσει διπλάσιες επανδρωμένες αποστολές φέτος", αλλά τόνισε ότι "δεν ξέρει ακόμη” πόσες πτήσεις θα πραγματοποιηθούν το 2022.

"Θα το δούμε αυτό”, δήλωσε ο Μπέζος, προσθέτοντας ότι η Blue Origin θέλει να επιταχύνει σε "πολύ μεγάλο βαθμό” τις διαστημικές πτήσεις στο μέλλον.

Η Blue Origin διαθέτει σήμερα δύο επαναχρησιμοποιούμενους πυραύλους επιτάχυνσης New Shepard στις εγκαταστάσεις της στο Τέξας, εκ των οποίων ο ένας χρησιμοποιείται για τις πτήσεις φορτίων που προορίζονται για ερευνητικούς σκοπούς και ο άλλος για επιβατικές πτήσεις.

"Θέλουμε πραγματικά να εξασκηθούμε με αυτό το όχημα, οπότε θα πρέπει να φτιάξουμε περισσότερους πυραύλους επιτάχυνσης… για να πετάμε πιο συχνά", ανέφερε ο Μπέζος.

capital.gr