Ν. Υόρκη: Σύστημα Αποθήκευσης Ενέργειας Μπαταριών 100MW στη Θέση Ρυπογόνου Εργοστασίου Παραγωγής Ρεύματος

Ν. Υόρκη: Σύστημα Αποθήκευσης Ενέργειας Μπαταριών 100MW στη Θέση Ρυπογόνου Εργοστασίου Παραγωγής Ρεύματος
energia.gr
Τρι, 20 Ιουλίου 2021 - 09:17

Δόθηκε η κανονιστική έγκριση για εγκατάσταση συστήματος αποθήκευσης ενέργειας μπαταριών ισχύος 100MW / 400MWh (BESS), η οποία θα τοποθετηθεί σε οικόπεδο που προηγουμένωςήταν ένα εργοστάσιο φυσικού αερίου και πετρελαίου που είχε χαρακτηριστεί ως μία από τις μεγαλύτερες πηγές ρύπανσης της Νέας Υόρκης. Η Επιτροπή Δημόσιας Υπηρεσίας της Νέας Υόρκης (PSC), παραχώρησε το έργο,

στη θυγατρική του Ομίλου Hanwha, την 174 Power Global, με πιστοποιητικό δημόσιας ευκολίας και αναγκαιότητας. Το BESS πρόκειται να κατασκευαστεί στην Astoria, στο Queens, στη θέση του εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος Charles Poletti.

Η 174 Power Global υπέγραψε συμφωνία για την ανάληψη του έργου με την εταιρεία κοινής ωφέλειας Con Edison, αφού κέρδισε το δημόσιο δαγωνισμό. Το βοηθητικό πρόγραμμα έχει λάβει εντολή από το κράτος να αναπτύξει 300MW / 1.200MWh αποθήκευσης ενέργειας στα δίκτυά του έως το 2030 - η συμβολή του στο στόχο πολιτικής των 3.000MW της Νέας Υόρκης έως το 2030 - και το σύστημα Astoria, που ονομάζεται East River Energy Storage System, θα είναι πολύ σημαντική σε αυτό.

Οι 174 Power Global και Con Edison είχαν δήλωσαν στο Energy-Storage.news από τον Δεκέμβριο του 2020, ότι στη διάρκεια μιας επταετούς σύμβασης, η ενέργεια που αποθηκεύεται στο σύστημα μπαταριών θα προσφέρεται σε χονδρικές αγορές ως βοηθητικό πρόγραμμα διατηρώντας έσοδα από αυτήν τη συμμετοχή.