Τα στοιχεία των τουρκικών εξαγωγών ιδιωτικών οχημάτων προς την Ελλάδα δημοσιοποίησε η ιστοσελίδα «Τουρκικά Νέα», και το ανησυχητικό γεγονός έγκειται στο ότι οι πωλήσεις των οχημάτων αυτών στην Ελλάδα αυξάνονται ραγδαία

Σύμφωνα με αυτά, το πρώτο εξάμηνο Ιανουαρίου – Μαΐου 2021, οι αγορές με τη μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση στις εξαγωγές τουρκικών οχημάτων ήταν η Ιταλία με 62,8%, η Ελλάδα με 57,1%, και η Γαλλία με 50,1%.

Φυσικά η άνοδος οφείλεται εν μέρει και στην περυσινή μεγάλη κάμψη λόγω πανδημίας. Εντούτοις, και παρά το γεγονός ότι οι ελληνοτουρκικές σχέσεις διήλθαν μια αρκετά οξυμένη φάση κατά την προηγούμενη και την τρέχουσα χρονιά, το ελληνικό καταναλωτικό κοινό επιλέγει σταθερά οχήματα που κατασκευάζονται στην γειτονική χώρα.

Οι χαμηλές τους τιμές, αλλά και η άγνοια των Ελλήνων καταναλωτών, καθώς σε ελάχιστους είναι γνωστό ότι μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες όπως η Fiat, η Renault, η Toyota, ή η Ford κατασκευάζουν πολλά μοντέλα τους στην γειτονική χώρα, είναι από τους λόγους που τα οχήματα αυτά είναι ιδιαίτερα δημοφιλή στην Ελλάδα. Ιδού μια πρόχειρη λίστα με τα πιο γνωστά από αυτά:

Toyota C-HR

Toyota Corolla

Toyota Verso

FIAT EGEA

Renault CLIO

Renault Μegane

Honda Civic Sedan

Hunday i10 και i20

Επαγγελματικά οχήματα

Fiat Doblo

Fiat Fiorino

Ford Transit Courier

Ford Transit Custom

Ford Transit

Ford Turneo Custom

Ford Turneo Courier

Isuzu DMax

(από ardin-rixi.gr)