Η Γερμανία και η Αυστραλία υπέγραψαν την Κυριακή μια διμερή συμφωνία για παραγωγή και εμπόριο πράσινου υδρογόνου ώστε να διευκολύνουν μια αλυσίδα εφοδιασμού υδρογόνου με βάση τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας μεταξύ των δύο χωρών.
Ο υπουργός Οικονομίας Peter Altmaier και η υπουργός Παιδείας και Έρευνας Anja Karliczek υπέγραψαν επιστολή προθέσεων για τη δημιουργία «Συμφωνίας Υδρογόνου της Αυστραλίας και της Γερμανίας» με τον Αυστραλό υπουργό

Ενέργειας και Μείωσης Εκπομπών, Angus Taylor, σύμφωνα με ανακοίνωση του Γερμανικού Υπουργείου Οικονομίας.

Σε  δήλωσή του, ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Scott Morrison τόνισε ότι η διεθνής συνεργασία είνια το κλειδί για τη μεταφορά νέων τεχνολογιών ενέργειας όπως το υδρογόνο. «Φιλοδοξία μας είναι να παράγουμε το φθηνότερο καθαρό υδρογόνο στον κόσμο, το οποίο θα μετατρέψει τις μεταφορές, την εξόρυξη, τους πόρους και την κατασκευή στο εσωτερικό και στο εξωτερικό», επισήμανε ο Morrison.

Μεγάλες εταιρείες ενέργειας, συμπεριλαμβανομένης της γερμανικής εταιρείας κοινής ωφέλειας RWE και της Uniper, έχουν αρχίσει να αναζητούν πιθανές νέες εμπορικές οδούς υδρογόνου, μια καθαρότερη εναλλακτική λύση για τα ορυκτά καύσιμα, από την Αυστραλία και άλλα μέρη.