Το Υπουργείο Εσωτερικών των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι θα διερευνήσει το δυναμικό της δημιουργίας υπεράκτιας αιολικής εγκατάστασης στην εξωτερική  υφαλοκρηπίδα του Κόλπου του Μεξικού (OCS). Είναι μέρος του στόχου της κυβέρμησης Μπάιντεν να αναπτύξει 30 gigawatts (GW) υπεράκτιας αιολικής ενέργειας έως το 2030, το οποίο ανακοινώθηκε στα τέλη Μαρτίου.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το electrek.co, τα επόμενα βήματα είναι τα ακόλουθα:
Το Γραφείο Διαχείρισης Ενέργειας Ωκεανού (BOEM) θα δημοσιεύσει μια Αίτηση Ενδιαφέροντος (RFI) στο Ομοσπονδιακό Μητρώο αύριο Παρασκευή 11 Ιουνίου για να αξιολογήσει το ενδιαφέρον για πιθανή υπεράκτια αιολική εγκατάσταση στο OCS. Το RFI θα επικεντρωθεί στις Δυτικές και Κεντρικές Περιοχές Σχεδιασμού του Κόλπου του Μεξικού υπεράκτια των πολιτειών της Λουιζιάνας, του Τέξας, του Μισισιπή και της Αλαμπάμα. Αν και ο πρωταρχικός στόχος του RFI είναι στην ανάπτυξη της αιολικής ενέργειας, η BOEM αναζητά επίσης πληροφορίες για άλλες τεχνολογίες ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.
Μόλις δημοσιευτεί, η Αίτηση Ενδιαφέροντος θα ανοίξει μια δημόσια περίοδος διαβούλευσεις 45 ημερών για να ζητήσει ενδείξεις ανταγωνιστικού ενδιαφέροντος και πρόσθετες πληροφορίες σχετικά με τις πιθανές περιβαλλοντικές συνέπειες και άλλες χρήσεις της προτεινόμενης περιοχής. Το BOEM θα εξετάσει τα δεδομένα που λαμβάνονται ως απάντηση σε αυτό το RFI για να καθορίσει τα επόμενα βήματα στη διαδικασία χρηματοδοτικής μίσθωσης ανανεώσιμης ενέργειας στον Κόλπο του Μεξικού.
Το BOEM θα συστήσει την πρώτη ομάδα εργασίας στις 15 Ιουνίου, η οποία θα αποτελείται από εκπροσώπους ομοσπονδιακών, φυλετικών, πολιτειακών και τοπικών αρχών από τη Λουιζιάνα, το Τέξας, το Μισισιπή και την Αλαμπάμα.
Ο Mike Celata, περιφερειακός διευθυντής του γραφείου του BOEM στον κόλπο του Μεξικού στη Νέα Ορλεάνη, δήλωσε:
«Ο Κόλπος του Μεξικού διαθέτει δεκαετίες εμπειρίας στην υπεράκτια ανάπτυξη ενέργειας. Η σημερινή ανακοίνωση αποτελεί το πρώτο βήμα για την αξιοποίηση αυτής της τεχνογνωσίας και την εφαρμογή της στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.
Συνεργαζόμενοι απευθείας με τους συνεργάτες μας στον Κόλπο, θα διασφαλίσουμε ότι η ανάπτυξη των υπεράκτιων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας θα προχωρήσει με ομαλό, ασφαλή και περιβαλλοντικά υπεύθυνο τρόπο».