Η Νορβηγική εταιρεία ανανεώσιμων πηγών ενέργειας Scatec με έδρα το Όσλο, ανακοίνωσε μια νέα συνεργασία με την ACME για την ανάπτυξη ηλιακού σταθμού 900MW στην πολιτεία Rajasthan της Ινδίας. Το έργο έχει μια 25ετή συμφωνία αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας με την Solar Energy Corporation της Ινδίας, η οποία εξασφαλίστηκε κατά τη διάρκεια ενός διαγωνισμού το 2018.

Σηματοδοτεί το πρώτο έργο της Scatec στην Ινδία, με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας Raymond Carlsen να σημειώνει ότι «η χώρα στοχεύει σε σημαντική αύξηση της δυναμικότητας ανανεώσιμης ενέργειας έως το 2030 και αποτελεί βασική αγορά ανάπτυξης για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Έχουμε ήδη καθιερώσει παρουσία στο έδαφος και τοποθετούμε για μελλοντικούς διαγωνισμούς σε ηλιακά, αιολικά και υβρίδια. "

Η συνεργασία ακολουθεί τη Scatec που ανακοίνωσε τον Απρίλιο ότι ήθελε να συνεργαστεί με προγραμματιστές έργων στην Ινδία, καθώς φαινόταν να αποκτήσει θέση στην αγορά. Τον Μάρτιο, παρουσίασε ένα σχέδιο 100 δισεκατομμυρίων ΝΟΚ (11,7 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ) το οποίο θα δει την εταιρεία να επεκτείνει το χαρτοφυλάκιο ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στα 15GW τα επόμενα τέσσερα χρόνια, με μια σειρά από βασικές αγορές επέκτασης, συμπεριλαμβανομένης της Ινδίας.

Εκτιμάται συνολικό ανώτατο κεφάλαιο ύψους 400 εκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ για το ηλιακό έργο Scatec και ACME, με χρηματοδότηση χρέους 75% από έναν ινδικό κρατικό δανειστή.