Απλές και χρήσιμες συμβουλές για την εξοικονόμηση ενέργειας παρέχει το allazorevma.gr συνεχίζοντας την ξενάγηση στις οικιακές ηλεκτρικές συσκευές. Αυτή τη φορά το θέμα είναι το πλυντήριο ρούχων. Όπως ισχύει για τις υπόλοιπες συσκευές, τα νεότερα μοντέλα είναι λιγότερο ενεργοβόρα. Επίσης, εάν έχετε ηλιακό θερμοσίφωνα, σας συμφέρει ένα πλυντήριο που έχει τη δυνατότητα σύνδεσης με αυτόν.

 

Η ποσότητα των ρούχων στο πλυντήριο είναι σημαντική. Το πολύ μικρό φορτίο όχι μόνο είναι σπατάλη, αλλά και δυσκολεύει το πλυντήριο στη λειτουργία του. Η συσκευή καταπονείται προσπαθώντας να ισορροπήσει το βάρος και να αποσβέσει τους κραδασμούς. Το υπερβολικό γέμισμα από την άλλη, δεν επιτρέπει στα ρούχα να πλυθούν σωστά. Ιδανικά πρέπει να χωράει στο γεμάτο πλυντήριο το χέρι σας.

Για έξτρα οικονομία, μην πλένετε σε μεγάλες θερμοκρασίες εάν δεν είναι απαραίτητο. Αν τα ρούχα σας χρειάζονται ένα απλό φρεσκάρισμα ή είναι ελαφρώς λεκιασμένα, προτιμήστε να τα πλένετε σε χαμηλές θερμοκρασίες (30-40 βαθμούς). Επίσης,σας συμβουλεύουμε να τα ξεπλένετε με κρύο νερό καθώς το ζεστό νερό αλλοιώνει τη σύνθεσή των ινών τους. Έχετε υπόψη ότι τα απορρυπαντικά νέας γενιάς είναι σχεδιασμένα για πλύσιμο σε χαμηλότερες θερμοκρασίες.