Μια διαφορετική δράση ευαισθητοποίησης αναλαμβάνουν αστυνομικοί στη Θεσσαλονίκη φυτεύοντας δέντρα και υιοθετώντας μια νησίδα πρασίνου στον Δήμο Αμπελοκήπων- Μενεμένης αφουγκραζόμενοι την ανάγκη για «ένα έμπρακτο βήμα για την προσπάθεια που καταβάλλεται από μικρούς και μεγάλους φορείς για την αναδάσωση του πλανήτη»

Στο πλαίσιο αυτό, ο Όμιλος Αστυνομικών Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με τον Δήμο Αμπελοκήπων- Μενεμένης θα πραγματοποιήσει μεθαύριο, Πέμπτη 22/4, από τις 09:00 έως τις 13:00, στην οδό Δεντροποτάμου, συμβολική δεντροφύτευση, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για την 75η επέτειο από την ίδρυση των Ηνωμένων Εθνών. Η δράση, ωστόσο, δεν περιορίζεται στη δενδροφύτευση, αφού ο Όμιλος αποφάσισε να υιοθετήσει τη νησίδα (σε συνεννόηση με τον Δήμο), στην οποία θα τοποθετηθούν 75 δέντρα, μελικοκιές ή κελτίδες.

Πρόκειται, όπως εξηγεί ο πρόεδρος του Ομίλου Αστυνομικών Θεσσαλονίκης Δημήτρης Αποστόλου, για μια πρωτοβουλία που έρχεται να προστεθεί σε εκατοντάδες άλλες που λαμβάνουν χώρα σε όλη τη γη, δεδομένης της κλιματικής κρίσης που έχει ξεκινήσει και τα πρώτα σημάδια της έχουν κάνει ήδη την εμφάνισή τους. «Η απόφασή μας έχει ως εφαλτήριο την παγκόσμια δράση σε όλο τον πλανήτη για τον περιορισμό του φαινομένου της κλιματικής αλλαγής, προκειμένου να μην μας βρει ανοχύρωτους», λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Αποστόλου, επισημαίνοντας πως θα υπάρξει συνέχεια στις δράσεις αυτού του χαρακτήρα ώστε «κι εμείς ως πολίτες να συμβάλλουμε όπως μπορούμε στην προσπάθεια που κάνει όλη η γη για την επίτευξη αυτού του στόχου».

Το κυρίαρχο ερώτημα σε ό,τι αφορά την προστασία του πλανήτη είναι «τι κάνουμε εμείς;» και σ' αυτό ο Όμιλος Αστυνομικών Θεσσαλονίκης απαντά με κινήσεις, όπως η παραπάνω, σημειώνει ο κ. Αποστόλου υπενθυμίζοντας το ρητό που λέει πως «αλλάζεις τον κόσμο, όταν αλλάζεις τη γειτονιά σου».

Η όλη δράση δεν θα ήταν εφικτή χωρίς την αγαστή συνεργασία με τον Δήμο Αμπελοκήπων- Μενεμένης και τον δήμαρχο Λάζαρο Κυρίζογλου, τον αντιδήμαρχο Βασίλη Μανωλόπουλο και την προϊστάμενη Πρασίνου Μιχαηλίδου Δέσποινα, αλλά και τις πολύτιμες επιστημονικές συμβουλές του καθηγητή Δασολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Χάρη Ζάγκα, ο οποίος πρότεινε τον σωστό τύπο δέντρου προς φύτευση στο πλαίσιο της συγκεκριμένης δράσης. «Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κ. Ζάγκα αλλά και στη διοίκηση του Δήμου για όλη τους τη συμβολή», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Αποστόλου.

*Την αφίσα της δράσης παραχώρησε ο Όμιλος Αστυνομικών Θεσσαλονίκης