ΙΕΝΕ, Δευτέρα 26 Απριλίου: Πρόσκληση σε Βιβλιοπαρουσίαση «Κυριαρχικά Δικαιώματα και Ρεαλισμός»

ΙΕΝΕ, Δευτέρα 26 Απριλίου: Πρόσκληση σε Βιβλιοπαρουσίαση «Κυριαρχικά Δικαιώματα και Ρεαλισμός»
energia.gr
Τρι, 20 Απριλίου 2021 - 09:18

Η Επιτροπή Γεωπολιτικής του ΙΕΝΕ οργανώνει ειδική διαδικτυακή εκδήλωση το απόγευμα της Δευτέρας 26 Απριλίου στις 18:00 με θέμα την παρουσίαση του βιβλίου του Μιχάλη Μυριάνθη που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Ποταμός με τίτλο «Κυριαρχικά Δικαιώματα και Ρεαλισμός - Ελληνοτουρκική Διένεξη και Ορυκτός Πλούτος στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο». 

Ο Μιχάλης Λ. Μυριάνθης, Ph.D., γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου το 1946. Υπήρξε ιδρυτικό στέλεχος της Δημόσιας Επιχείρησης Πετρελαίου (ΔΕΠ ΑΕ). Σχεδίασε, συντόνισε και επέβλεψε τις θαλάσσιες γεωφυσικές έρευνες του ελληνικού χώρου. Διετέλεσε σύνδεσμος υψηλής διαβάθμισης με το ΓΕΕΘΑ, ΓΕΝ και ΥΠΕΞ. Με εντολή των διοικήσεων, παρακολουθούσε τον «Φάκελο Υφαλοκρηπίδας» και τις δραστηριότητες της Τουρκίας. Στην πορεία μετεξέλιξης της ΔΕΠ Α.Ε. σε ΔΕΠ-ΕΚΥ Α.Ε. και ΕΛΠΕ Α.Ε., κατείχε επί 35 χρόνια διάφορες θέσεις ευθύνης, καλύπτοντας σχεδόν όλες τις δραστηριότητες της βιομηχανίας πετρελαίου (έρευνα, διύλιση, μεταφορά, εμπορία). Διετέλεσε Γενικός Διευθυντής Διεθνών Δραστηριοτήτων, με τομέα εποπτείας την Έρευνα και Εκμετάλλευση Υδρογονανθράκων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (Αλβανία, Μαυροβούνιο, Αίγυπτο, Λιβύη). Το 2004 έγινε Εκτελεστικό μέλος του ΔΣ του Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ. Από το 2003 είναι Ειδικός Σύμβουλος του ΕΛΙΑΜΕΠ.

Με την συμμετοχή του συγγραφέα το βιβλίο θα παρουσιάσουν ο Πρόεδρος του ΙΕΝΕ κ. Κωστής Σταμπολής και ο εταίρος και μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του ΙΕΝΕ και Πρόεδρος της Επιτροπής Γεωπολιτικής κ. Χρήστος Δήμας. Την συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος και Editor του Geopolitics Bulletin του ΙΕΝΕ κ. Γιάννης Ψαρόπουλος.

Όλα τα μέλη του ΙΕΝΕ είναι ευπρόσδεκτα  να παρακολουθήσουν την ανοικτή αυτή εκδήλωση και να συμμετέχουν στην συζήτηση. Περισσότερες πληροφορίες για το βιβλίο του Μιχάλη Μυριάνθη θα βρείτε εδώ.

Προκειμένου να λάβετε μέρος στην εκδήλωση παρακαλείσθε όπως εγγραφείτε εδώ.