Frost & Sullivan:Η Παγκόσμια Χωρητικότητα Αποθήκευσης σε Μπαταρίες Δικτύου θα Φτάσει στα 134,6 GW έως το 2030

Frost & Sullivan:Η Παγκόσμια Χωρητικότητα Αποθήκευσης σε Μπαταρίες Δικτύου θα Φτάσει στα 134,6 GW έως το 2030
energia.gr
Δευ, 19 Απριλίου 2021 - 10:21

Η πρόσφατη ανάλυση της Frost & Sullivan (F&S) για την παγκόσμια αγορά αποθήκευσης ενέργειας μπαταρίας δικτύου διαπιστώνει ότι η συνεχής επέκταση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (RE) και το μειωμένο κόστος της τεχνολογίας είναι βασικοί παράγοντες που τροφοδοτούν την αγορά. Καθώς περισσότερα έθνη σε διάφορες περιοχές

δεσμεύονται να παράγουν πάνω από το 50% της ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας έως το 2030 και να εκσυγχρονίσουν τη νομοθεσία τους για να φιλοξενήσουν ''ευέλικτα'' περιουσιακά στοιχεία, η παγκόσμια χωρητικότητα αποθήκευσης μπαταρίας δικτύου θα φτάσει πιθανώς στα 134,6 GW έως το 2030 από 8,5 GW ετήσιες προσθήκες χωρητικότητας το 2020.

Ως αποτέλεσμα, η αγορά εκτιμάται ότι θα φθάσει τα 15,94 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το τέλος της δεκαετίας από 2 δισεκατομμύρια δολάρια το 2020, μια αύξηση με εντυπωσιακό σύνθετο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 23%.

«Με την κλιματική αλλαγή και την περιβαλλοντική βιωσιμότητα στο επίκεντρο των εθνικών προγραμμάτων, η ανάπτυξη συστημάτων αποθήκευσης μπαταριών είναι ζωτικής σημασίας για τη στήριξη της μετάβασης σε υψηλότερα επίπεδα καθαρής ηλεκτροδότησης, βασισμένες κυρίως σε μεταβλητές ανανεώσιμες πηγές ενέργειας», δήλωσε η Μαρία Μπενεντέντ, Αναλυτής Έρευνας Ενέργειας & Περιβάλλοντος στο Frost & Sullivan.

«Επιπλέον, η αυξανόμενη ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας και τα περιουσιακά στοιχεία παραγωγής μακριά από τα κέντρα κατανάλωσης απαιτούν ενίσχυση και βελτιστοποίηση δικτύου μετάδοσης. Οι μπαταρίες προσφέρουν μια ελκυστική επιλογή στο χειρισμό των εξελισσόμενων ζητημάτων ηλεκτροδότησης, εξοικονομώντας τεράστιες επενδύσεις σε νέα δίκτυα μετάδοσης."

Η κ. Μπενεντέντ πρόσθεσε επίσης ότι «η Ασία - με επικεφαλής την Κίνα - και η Βόρεια Αμερική - υπό την ηγεσία των ΗΠΑ - αναμένεται να είναι οι ηγετικές περιοχές, αντιπροσωπεύοντας 46,2% και 32,4% αντίστοιχα, της συνολικής χωρητικότητας αποθήκευσης μπαταρίας δικτύου έως το 2030. Η Αμερική, η Αφρική και η Μέση Ανατολή θα παραμείνουν περιορισμένες, εν αναμονή περαιτέρω μειώσεων του κόστους και εκσυγχρονισμού των σχεδίων της αγοράς. Η συμμετοχή της Ευρώπης ενδέχεται να μειωθεί από 25,6% το 2020 σε 13,3% έως το 2030 λόγω του κορεσμού των αγορών ρύθμισης συχνότητας και της έλλειψης επιχειρηματικής υπόθεσης για άλλες εφαρμογές."