Shell: Μείωση Εκπομπών Αερίων του Θερμοκηπίου Κατά 16% για το 2020 Λόγω της Τεράστιας Πτώσης στις Πωλήσεις

Shell: Μείωση Εκπομπών Αερίων του Θερμοκηπίου Κατά 16% για το 2020 Λόγω της Τεράστιας Πτώσης στις Πωλήσεις
energia.gr
Πεμ, 11 Μαρτίου 2021 - 14:54

Μείωση εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου κατά 16% για το 2020 ανακοίνωσε η Royal Dutch Shell λόγω της τεράστιας πτώσης στις πωλήσεις πετρελαίου και φυσικού αερίου που επέφεραν τα μέτρα για τον κορωνοϊό

Σύμφωνα με την ολλανδική πετρελαϊκή, οι συνολικές εκπομπές από το στάδιο των εξορύξεων πετρελαίου μέχρι και αυτό των πωλήσεων βενζίνης έπεσαν στα 1,38 δις τόννους διοξειδίου του άνθρακα, από 1.646 τόννους το 2019.

Η καθαρή ένταση άνθρακα, το κύριο μέγεθος στο οποίο εστιάζει η Shell στη στρατηγική της για την ενεργειακή μετάβαση, μειώθηκε πέρυσι σta 75 γραμμάρια ισοδύναμου CO2 ανά megajoule, μείωση 4% σε σχέση με το 2019, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία. Η ένταση της ενέργειας του άνθρακα σημαίνει ότι μια εταιρεία μπορεί να αυξήσει την παραγωγή ορυκτών καυσίμων ενώ αντισταθμίζει τις εκπομπές άνθρακα.

«Μία από τις κύριες αιτίες αυτής της μεγαλύτερης από την αναμενόμενη μείωσης το 2020 ήταν η χαμηλότερη ζήτηση για ενέργεια, ειδικά για πετρέλαιο και φυσικό αέριο», προσθέτει η ανακοίνωση.

Η Shell έχει ξεκινήσει μια σημαντική αναθεώρηση για τη μετάβαση από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο προς μορφές ενέργειας χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, στην εμπορία ενέργειας και τη λιανική, προκειμένου να μειώσει τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου στο μηδέν έως τα μέσα του αιώνα.