Ο Συνιδρυτής της Tesla JB Straubel Έφτιαξε Startup που θα Aνακυκλώνει τις Μπαταρίες των Nissan Leaf

Ο Συνιδρυτής της Tesla JB Straubel  Έφτιαξε Startup που θα Aνακυκλώνει τις Μπαταρίες των Nissan Leaf
energia.gr
Πεμ, 25 Φεβρουαρίου 2021 - 13:27

Ο συνιδρυτής του Tesla JB Straubel ανακοίνωσε ότι η νέα του startup, την  Redwood Materials, η οποία μάλιστα ήρθε σε συμφωνία με την Nissan για να ανακυκλώνει τις μπαταρίες που χρησιμοποιούνται στα Nissan Leaf. Η Redwood Materials εδρεύει στη Νεβάδα και αναπτύσσει νέες διαδικασίες για την ανακύκλωση υλικών με έμφαση στις ηλεκτρικές μπαταρίες αυτοκινήτων.

Ιδρύθηκε από τον JB Straubel, ένα πρώιμο ιδρυτικό μέλος της Tesla και  μακροχρόνιο διευθυντή τεχνολογίας της εταιρείας, μέχρι που έφυγε το 2019 για να επικεντρωθεί στην δική του startup.

Πέρυσι, η εταιρεία αποκάλυψε περισσότερα για τις δραστηριότητές της - συμπεριλαμβανομένου του γεγονότος ότι δοκιμάζει τη διαδικασία ανακύκλωσης με απορρίμματα από τις δραστηριότητες της Panasonic στο Gigafactory Nevada.

Η Redwood εχει επίσης τηνυποστήριξη της Amazon.

Σε συνέντευξη του, στο CNBC, ο Straubel ανακοίνωσε ότι η Redwood ήρθε σε συμφωνία με την AESC για την ανακύκλωση των μπαταριών Nissan Leaf.

Η Redwood Materials έχει καταλήξει σε συμφωνία για την ανακύκλωση απορριμμάτων και ελαττωματικών στοιχείων μπαταρίας για την Envision AESC, η οποία κατασκευάζει μπαταρίες για το Nissan LEAF στη Σμύρνη του Τενεσί. Είναι η τελευταία κίνηση για την εταιρεία Straubel που ξεκίνησε το 2017 να προμηθεύει τους κατασκευαστές μπαταριών και τις εταιρείες αυτοκινήτων με πρώτες ύλες σε σύντομο χρονικό διάστημα καθώς η παραγωγή EV αυξάνεται σε όλο τον κόσμο.

Συμφωνία με την Tesla δεν υπάρχει αλλά ανακυκλώνουν τα απορρίμματα μπαταριών που παράγονται στο Gigafactory Nevada από την Panasonic και προορίζονται για την Tesla.

Ο Straubel σχολίασε τι κάνουν στις μπαταρίες:

Επαναφέρουμε τα υλικά σε μια πολύ καθαρή και βασική κατάσταση, ώστε να μην υπάρχει απώλεια αποτελεσματικότητας. Έτσι δεν μπορεί πραγματικά να διακρίνει κάποιος αν το κοβάλτιο που βγάζουμε προέρχεται από μια παλιά μπαταρία ή από τα ορυχεία.

Η Redwood ανακυκλώνει επίσης μπαταρίες από φορητούς υπολογιστές, τηλέφωνα και άλλες ηλεκτρονικές συσκευές.

Η startup έχει επίσης προσλάβει πολλά στελέχη από την Tesla, με αρκετούς τους κορυφαίους μηχανικούς να προέρχονται από την αυτοκινητοβιομηχανία.