Μια κοινοπραξία που περιλαμβάνει τις μονάδες EDF Renewables Inc., Enbridge Inc., EIH Sàrl και wpd AG, έχει ξεκινήσει κατασκευαστικές εργασίες για το έργο υπεράκτιων αιολικών πάρκων Calvados 448 MW στη Γαλλία. Το έργο βρίσκεται πάνω από 10 χιλιόμετρα από την ακτογραμμή Bessin και θα είναι σε θέση να παράγει αρκετή ισχύ για 630.000 άτομα ετησίως, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας στις 22 Φεβρουαρίου.

 

Η γαλλική κυβέρνηση υπέγραψε 20ετή συμφωνία αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας για το υπεράκτιο αιολικό πάρκο τον Ιούνιο του 2018. Η κοινοπραξία εξασφάλισε επίσης χρηματοδότηση έργων από τους εταίρους της. Εκτιμάται ότι θα κοστίσει περίπου 2 δισ. ευρώ και αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία το 2024.

Η Siemens Gamesa Renewable Energy SA θα προμηθεύσει 64 ανεμογεννήτριες για το έργο. Οι τουρμπίνες θα κατασκευάζονται στη Χάβρη στο εργοστάσιο Quai Joannes Couvert της εταιρείας, το οποίο είναι υπό κατασκευή και έχει προγραμματιστεί να τεθεί σε λειτουργία το πρώτο εξάμηνο του 2022. Η υπεράκτια κατασκευαστική δραστηριότητα αναμένεται επίσης να ξεκινήσει το 2022.

Η EDF Renewables και η EIH κατέχουν το 42,5% του έργου το καθένα, ενώ η wpd κατέχει το υπόλοιπο 15%