Η Ford θα Μετατρέψει το Εργοστάσιο της στην Κολονία σε Κέντρο Παραγωγής Ηλεκτρικών Οχημάτων

Η Ford θα Μετατρέψει το Εργοστάσιο της στην Κολονία σε Κέντρο Παραγωγής Ηλεκτρικών Οχημάτων
energia.gr
Δευ, 22 Φεβρουαρίου 2021 - 10:33

H Ford ανακοίνωσε ότι διπλασιάζει την προγραμματισμένη επένδυσή της σε ηλεκτρικά οχήματα σε 22 δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2025. Παράλληλα η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε τα σχέδια της να δαπανήσει 1 δισεκατομμύριο δολάρια για να μετατρέψει το εργοστάσιο της Κολωνίας σε εργοστάσιο ηλεκτρικών οχημάτων. Η αιχμή της Ford για ένα ηλεκτρικό μέλλον είναι μια νέα επένδυση 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων για τον εκσυγχρονισμό

της μονάδας συναρμολόγησης οχημάτων στην Κολωνία της Γερμανίας, ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα παραγωγής της στην Ευρώπη και το ουσιαστικά το «σπίτι» της Ford Ευρώπης. Η επένδυση θα μετατρέψει τις υπάρχουσες εγκαταστάσεις συναρμολόγησης οχημάτων σε κέντρο ηλεκτροκίνησης Ford Cologne για την κατασκευή ηλεκτρικών οχημάτων, το πρώτο τέτοιο εργοστάσιο της Ford στην Ευρώπη.

Η Ford σχεδιάζει να κυκλοφορήσει το πρώτο «ευρωπαϊκό, όγκο όλων των ηλεκτρικών επιβατικών οχημάτων» από το νέο εργοστάσιο το 2023 και ένα δεύτερο όχημα εξετάζεται για την τοποθεσία.

Από την ανακοίνωση πάντως δεν ήταν ξεκάθαρο ποιο ποσοστό των οχημάτων θα βασίζεται στην πλατφόρμα MEB της Volkswagen, την οποία η Ford έχει ήδη συμφωνήσει να χρησιμοποιήσει στο μείγμα των EV που θα κατασκευάζει.