Σιέρα Λεόνε: Φοιτητής Έφτιαξε από Σκουπίδια το Πρώτο Ηλιακό Αυτοκίνητο στη Χώρα (Video)

Σιέρα Λεόνε: Φοιτητής Έφτιαξε από Σκουπίδια το Πρώτο Ηλιακό Αυτοκίνητο στη Χώρα (Video)
energia.gr
Δευ, 1 Φεβρουαρίου 2021 - 09:10

Ένας 24χρονος φοιτητής έκανε το όνειρό του πραγματικότητα στην Φρίταουν της Σιέρρα Λεόνε. Ο Emmanuel Alieu Mansaray, φοιτητής στο πανεπιστήμιο, είχε την ιδέα της κατασκευής ενός ηλιακού αυτοκινήτου κατασκευασμένου από σκουπίδια και απορρίμματα. Το έργο του πήρε τρία χρόνια σκληρής δουλειάς, αλλά το αυτοκίνητο είναι τώρα σε λειτουργία και κυκλοφορεί κανονικά στους δρόμους.

 

Ο Mansaray το οδηγεί τακτικά γύρω από την πόλη και μπορεί να φτάσει ταχύτητες έως 15km ανά ώρα. Όπως αναφέρει το euronews.com, το «αυτοκίνητο φαντασίας» όπως το ονομάζει έχει σχεδιαστεί χρησιμοποιώντας τα χρώματα της χώρας, πράσινο, λευκό και μπλε και οι ντόπιοι το περιγράφουν ως «καταπληκτικό».

Η ρύπανση είναι ένα αυξανόμενο πρόβλημα στη Σιέρα Λεόνε. Τώρα, περισσότερο από ποτέ, υπάρχει ανάγκη για ανανεώσιμες μεταφορές που να εξασφαλίζουν καθαρότερο αέρα για τους κατοίκους της. Έχει χαρακτηριστεί ως η 17η πιο ευάλωτη χώρα στον κόσμο, όσον αφορά την ατμοσφαιρική ρύπανση.

Και δεν είναι μόνο το πρόβλημα της μεταφοράς. Πολλά νοικοκυριά χρησιμοποιούν κάρβουνο ή ξύλο ως πηγή καυσίμου για μαγείρεμα, πράγμα που σημαίνει ότι η ποσότητα του διοξειδίου του άνθρακα που παράγεται στις πόλεις αυξάνεται. Οι κάτοικοι του Freetown εκτίθενται σε ρύπανση σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, η οποία μπορεί να προκαλέσει πολλά διαφορετικά προβλήματα υγείας, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ).