Λήγει σήμερα η προθεσμία εκδήλωσης ενδιαφέροντος για το επίδομα θέρμανσης με τις σχετικές αιτήσεις που έχουν γίνει αποδεκτέςνα ξεπερνούν τις 630.000. Η διαδικασία όμως μπορεί να «κλείνει» για όσους προμηθεύονται πετρέλαιο θέρμανσης, δεν τελείωσε όμως για εκείνους που χρησιμοποιούν 

άλλα είδη καυσίμων. Πιο συγκεκριμένα  για τα τιμολόγια από 1η Ιανουαρίου 2021 έως και 28 Φεβρουαρίου 2021 η προθεσμία καταχώρισης ειδικά για το φυσικό αέριο φτάνει μέχρι την 31η Μαρτίου και για το υγραέριο έως τις 28 Φεβρουαρίου. 

Παράλληλα για τη χρήση καυσόξυλων όσοι ήδη έχουν προχωρήσει στην αγορά τους από την 1η Ιουνίου του 2020 και έως το τέλος Δεκεμβρίου, μπορούν να καταθέσουν τα σχετικά τιμολόγια στην πλατφόρμα «ΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΑ ΜΟΥ». Ότι τιμολογήθηκε από την 1η Ιανουαρίου 2021 έως την 28η Φεβρουάριου 2021 θα πρέπει να καταχωρηθεί στην πλατφόρμα έως τις 28 Φεβρουαρίου.

Oι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ζητήσουν την ένταξη τους στο μητρώο δικαιούχων του επιδόματος θέρμανσης ή να δηλώσουν τα χιλιοστά των δαπανών θέρμανσης που τους αναλογούν στην πολυκατοικία τους και να επωφεληθούν.

Οσοι δεν έχουν υποβάλλει ακόμα αίτηση πρέπει να ακολουθήσουν τα παρακάτω βήματα:

- επιλέξτε "Εκδήλωση ενδιαφέροντος"
- επιλέξτε το καύσιμο που καταναλώνετε
- συμπληρώστε τον αριθμό παροχής ρεύματος
- επιλέξτε αν διαμένετε σε μονοκατοικία ή πολυκατοικία
- επιλέξτε αν είστε ιδιοκτήτης ή ένοικος (συμπληρώστε τον ΑΦΜ του ιδιοκτήτη)
- συμπληρώστε έναν έγκυρο και ενεργό αριθμό τραπεζικού λογαριασμού (IBAN) όπου θα πιστωθεί το επίδομα

Να σημειωθεί πως:
Η διασταύρωση των παραστατικών αγοράς γίνεται αυτόματα για όσους καταναλώνουν πετρέλαιο

Για τα λοιπά καύσιμα (φυσικό αέριο, υγραέριο, καυσόξυλα, βιομάζα- πέλετ), εκτός του πετρελαίου θέρμανσης, υποβάλονται τα στοιχεία των παραστατικών αγοράς τους επιλέγοντας "Τα παραστατικά μου".