O κ. Κώστας Σκρέκας είναι ο νέος Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αντικαθιστώντας στο αξίωμα τον απερχόμενο Κωστή Χατζηδάκη, στο πλαίσιο του ανασχηματισμού της Κυβέρνησης. Ο κ. Σκρέκας υπήρξε τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας της Νέας Δημοκρατίας, όταν το κόμμα ήταν αξιωματική  

αντιπολίτευση, ενώ από τον Ιούλιο του 2019 ήταν Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων. Ο νέος Υπουργός ΠΕΝ υποστηρίζει πως η ενεργειακή πολιτική της Ελλάδας πρέπει να βασίζεται σε προτεραιότητες που επιτάσσουν, τόσο η πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης, όσο και η ανάγκη για εθνική κυριαρχία και ανεξαρτησία. Πιστεύει ότι είναι εκ τω ων ουκ άνευ η εξασφάλιση συνθηκών ενεργειακής επάρκειας και ασφάλειας στην τροφοδοσία της χώρας και είναι θιασώτης των ανοικτών αγορών προκειμένου να επιτευχθεί η μείωση του κόστους της ενέργειας τόσο για τα νοικοκυριά, όσο και για την παραγωγή, ώστε ο Ελληνας παραγωγός, η ελληνική βιομηχανική και μεταποιητική δραστηριότητα να είναι ανταγωνιστική.

Ο κ. Κώστας Σκρέκας αποφοίτησε από το τμήμα Πολιτικών Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Το 2000 ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στη Διαχείριση Έργων (MSc in Construction Management, στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών) στο Πανεπιστήμιο του Birmingham της Αγγλίας.

Συνέγραψε εργασίες όπως «Ανάκτηση – Ανακύκλωση Πλαστικών Απορριμμάτων» και «The Use of Value Management Methodology for the Development of a Business Plan» καθώς και άρθρα που έχουν δημοσιευτεί σε ελληνικές και διεθνείς οικονομικές ιστοσελίδες και περιοδικά. Συμμετείχε σε δεκάδες διεθνή συνέδρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό στις θεματικές ενότητες: Negotiations, Strategic Management, Global Marketing Management.

Κατά τη διάρκεια των φοιτητικών ετών εκπροσώπησε τους φοιτητές ως μέλος της Συγκλήτου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και ως μέλος της Κοσμητείας της Πολυτεχνικής Σχολής ΑΠΘ. Το 1994 εξελέγη Πρόεδρος του Συλλόγου Φοιτητών Πολιτικών Μηχανικών ΑΠΘ. Από το 2000 εργάστηκε στον κλάδο των καταναλωτικών προϊόντων (FMCG’S) σε διευθυντικές θέσεις, ενώ υπήρξε συνιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος για 12 χρόνια σε εταιρεία η οποία δραστηριοποιείται στον εν λόγω χώρο.

Το 2012 έθεσε για πρώτη φορά υποψηφιότητα στις εκλογές της 6ης Μαΐου και εξελέγη Βουλευτής του Νομού Τρικάλων με τη Νέα Δημοκρατία. Επανεξελέγη βουλευτής στις εκλογές της 17ης Ιουνίου. Την 25η Ιανουαρίου του 2015 εξελέγη πρώτος σε σταυρούς Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Π.Ε. Τρικάλων και επανεξελέγη στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου 2015.

Στη Βουλή των Ελλήνων έχει συμμετάσχει στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, στη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου, στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Έρευνας και Τεχνολογίας και στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Προστασίας Περιβάλλοντος.

Διετέλεσε Υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας από τον Οκτώβριο μέχρι τον Φεβρουάριο του 2015. Την 7η Ιουλίου του 2019 εξελέγη πρώτος σε σταυρούς Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Π.Ε. Τρικάλων και ορίστηκε Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπττυξης και Τροφίμων στη νέα κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Είναι, επίσης, επικεφαλής της ομάδας εργασίας για το Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης Αγροπεριβαλλοντικών Υποδομών (Ε.Σ.Α.Α.Υ.) και ομιλεί αγγλικά, και γαλλικά.