Στα Κάγκελα οι Μηχανικοί με το Προβληματικό " Εξοικονομώ- Αυτονομώ"

Περισσότερο εχθρικό παρά φιλικό στον ενδιαφερόμενο να αναβαθμίσει ενεργειακά το σπίτι του αποδεικνύεται στην πράξη το περίφημο κυβερνητικό σχέδιο για το "Εξοικονομώ-Αυτονομώ". Οι εξυπνάδες και τα άλλα κόλπα, που στόχο έχουν τον αποκλεισμό παρά την ενθάρρυνση συμμετοχής, που εισήγαγαν στο λογισμικό του συστήματος τα τζιμάνια του Πιερρακάκη έχουν ξεσηκώσει θύελλα διαμαρτυριών από τους μηχανικούς, που καλούνται κυρίως να διεκπεραιώσουν τις αιτήσεις

energia.gr
Σαβ, 19 Δεκεμβρίου 2020 - 15:44

Οι αντιδράσεις μηχανικών και ιδιοκτητών εντείνονται ημέρα με την ημέρα αφού κλείνει η μια περιφέρεια μετά την άλλη την δυνατότητα πρόσβασης στην πλατφόρμα για υποβολή αίτησης, αφού ο χρόνος πρόσβασης πολύ εσκεμμένα διαρκεί ελάχιστο χρόνο. Στις αιτήσεις που υποβλήθηκαν στις 12/12 από τις περιφέρειες η πλατφόρμα έμεινε ανοικτή από 23 λεπτά ( στην Ήπειρο) μέχρι 95 λεπτά στα Ιόνια Νησιά ενώ στην Αττική στις 15/12 ο χρόνος εξαντλήθηκε στα 50 λεπτά. " Εξοικονομώ-Αυτονομώ: Το πρόγραμμα που κλείνει ποιο γρήγορα και από την σκιά του", σχολιάζει γνωστός μηχανικός και πρόεδρος του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας.

Η μέχρι σήμερα εμπειρία όσων επιχείρησαν να υπόβαλουν αίτηση στο ανωτέρω πρόγραμμα, πέρα από το περιορισμένο χρόνο πρόσβασης, ήταν καθαρά ψυχοφθόρα καθότι η πλατφόρμα έχει κάκιστη σχεδίαση και εγγενή προβλήματα αφού αδυνατεί να αντλήσει με ευκολία τα απαιτούμενα στοιχεία από άλλες πλατφόρμες του Δημοσίου (λχ Ε9, Φορολογία Εισοδήματος) ενώ απαιτείται πλήθος επιπλέον δικαιολογητικών που δεν προβλέπονται. " Ομιλούμε για πραγματικό λαβύρινθο που δοκιμάζει τα νεύρα και την υπομονή μας, και μάλιστα με αβέβαιο αποτέλεσμα", σχολιάζουν πηγές του ΤΕΕ.

Το κύμα αγανάκτησης και αντιδράσεων πάντως συνεχίζεται καθώς τα ίδια παρατράγουδα παρατηρήθηκαν στην υποβολή αιτήσεων σε Πελοπόννησο και Στερεά Ελλάδα (16/12) δημιουργώντας μεγάλη δυσαρέσκεια προς την κυβέρνηση και στοιχίζοντας ψήφους στο κυβερνών κόμμα.

Διαβάστε ακόμα