Μασκ: Στη Γερμανία Σκοπεύει να Κατασκευάσει το Μεγαλύτερο Εργοστάσιο Μπαταριών στον Κόσμο

Μασκ: Στη Γερμανία Σκοπεύει να Κατασκευάσει το Μεγαλύτερο Εργοστάσιο Μπαταριών στον Κόσμο
energia.gr
Τετ, 25 Νοεμβρίου 2020 - 11:21

Μιλώντας σε Ευρωπαϊκό Συνέδριο Μπαταρίας που διοργανώθηκε από το γερμανικό υπουργείο οικονομίας, ο Mασκ δήλωσε χθες Τρίτη ότι σκοπεύει να κατασκευάσει το μεγαλύτερο εργοστάσιο μπαταριών στον κόσμο στις εγκαταστάσεις κατασκευής των ηλεκτρικών αυτοκινήτων του ομίλου στη Γερμανία, κοντά στο Βερολίνο, και ότι η παραγωγή μπαταριών θα εκκινήσει με περίπου 100 GWh ισχύος το χρόνο, προτού φτάσει τα 250 GWh.

Ως γνωστόν η Τesla έχει ήδη ξεκινήσει την κατασκευή ενός τεράστιου εργοστασίου, σε δασική περιοχή στο Gruenheide, νότια Βερολίνου, το οποίο είναι το πρώτο της εταιρείας στην Ευρώπη και αναμένεται να παράγει ετησίως 500.000 sedan Model 3 και SUV Model Y.

Όπως μάλιστα ανέφερε ο ο Μασκ είναι αρκετά σίγουρος ότι το συγκεκριμένο εργοστάσιο θα είναι το μεγαλύτερο εργοστάσιο μπαταριών στον κόσμο.

Μέχρι σήμερα οι κυρίαρχοι παίκτες στην παραγωγή μπαταριών ηλεκτρικών οχημάτων είναι εταιρείες της Κίνας, της Ιαπωνίας και της Νότιας Κορέας, με την Ευρώπη να αντιπροσωπεύει μόνο ένα μέρος της αγοράς.

Ο Musk ανακοίνωσε τον φιλόδοξο στόχο του την ίδια μέρα που ανακηρύχθηκε ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, σύμφωνα με το Bloomberg, ξεπερνώντας τον ιδρυτή της Microsoft, Bill Gates, αφού η αγοραία αξία της Tesla άγγιξε τα 500 δισεκατομμύρια δολάρια.

Επίσης προανήγγειλε και την κατασκευή στο μέλλον ένα μικρομεσαίου (κόμπακτ) όχηματος της Tesla, προσαρμοσμένο στις ανάγκες της ευρωπαϊκής αγοράς.

«Στις ΗΠΑ τα αυτοκίνητα τείνουν να είναι μεγαλύτερα … Οδηγούσα ένα Model X στο Βερολίνο και είχα πολλά προβλήματα στο να βρω χώρο στάθμευσης που να χωράει», ανέφερε στο συνέδριο.

Τέλος, αναφερόμενος και στο περιβαλλόντικό αποτύπωμα του νέου εργοστασίου του στο Gruenheide, ο Musk διαβεβαίωσε τους κατοίκους  της περιοχής, ορισμένοι από τους οποίους «πήγαν» την Tesla στα δικαστήρια για την κοπή δέντρων με σκοπό την κατασκευή του εργοστασίου, ότι δεν πρόκειται να βιώσουν «ανιχνεύσιμες ποσότητες τοξινών στον αέρα» λόγω της παραγωγής μπαταριών στο εργοστάσιο.