Νέα Ανακάλυψη Πετρελαϊκών Αποθεμάτων Ύψους 22 Δισεκ. Βαρελιών Ανακοίνωσαν τα ΗΑΕ

Νέα Ανακάλυψη Πετρελαϊκών Αποθεμάτων Ύψους 22 Δισεκ. Βαρελιών Ανακοίνωσαν τα ΗΑΕ
energia.gr
Δευ, 23 Νοεμβρίου 2020 - 15:01

Την ανακάλυψη ενός σημαντικού κοιτάσματος πετρελαίου στο Αμπού Ντάμπι ανακοίνωσε χθες, Κυριακή, το Ανώτατο Συμβούλιο Πετρελαίου των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Η νέα χερσαία ανακάλυψη στην ξηρά εκτιμάται ότι περιέχει 22 δισεκατομμύρια βαρέλια μη συμβατικών ανακτήσιμων ποσοτήτων, δήλωσε ο Σεΐχης Μοχάμεντ μπιν Ζάιντ Αλ Ναχάν, ο οποίος είναι επίσης αντιπρόεδρος του Συμβουλίου, κατά τη διάρκεια διαδικτυακής συνάντησης

Το Ανώτατο Συμβούλιο Πετρελαίου των ΗΑΕ ανακοίνωσε επίσης την ύπαρξη επιπλέον 2 δισεκ. βαρελιών συμβατικών αποθεμάτων πετρελαίου, ανεβάζοντας τα ανακτήσιμα αποθέματα σε 107 δισεκατομμύρια και ανεβάζοντας τη θέση της χώρας στην έκτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης των μεγαλύτερων αποθεμάτων πετρελαίου.

Η νέα ανακάλυψη των ΗΑΕ μετά την ανακοίνωση των αρχών τον Νοέμβριο ότι η χώρα είχε ανακαλύψει νέα αποθέματα υδρογονανθράκων που περιλαμβάνουν 7 δισεκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου και 1,64 τρισεκατομμύρια κυβικά μέτρα συμβατικού αερίου και μη συμβατικούς ανακτήσιμους πόρους φυσικού αερίου 4,53 τρισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων.

«Αυτές οι προσθήκες στα αποθέματα υδρογονανθράκων των ΗΑΕ σηματοδότησαν ένα ιστορικό ορόσημο για τη χώρα μετά την τελευταία σημαντική ενημέρωση της βάσης αποθεμάτων της πριν από τρεις δεκαετίες», δήλωσε η Εθνική Εταιρεία Πετρελαίου του Αμπού Ντάμπι (ADNOC).