Σε συζητήσεις για την άντληση 6 δισ. επιπλέον με τη βοήθεια των δύο μεγαλυτέρων μετόχων που είναι η ολλανδική και γαλλική κυβέρνηση βρίσκεται η Air France-KLM, καθώς το δεύτερο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού κρατάει καθηλωμένες τις αεροπορικές εταιρείες, με δραματική μείωση της επιβατικής κίνησης και των εσόδων για τους αερομεταφορείς

Ο αερομεταφορέας, που έχει ήδη λάβει κρατική διάσωση 10,4 δισ. ευρώ, αναμένεται να λάβει 4 δισ. επιπλέον από τις κυβερνήσεις της Γαλλίας και της Ολλανδίας, όπως ανέφερε η γαλλική εφημερίδα «Le Monde» σε σημερινό της δημοσίευμα. Η οικονομική βοήθεια θα δοθεί με τη μορφή διοχέτευσης κεφαλαίων και υβριδικού χρέους, σύμφωνα με την γαλλική εφημερίδα.

Παράλληλα, ο αερομεταφορέας θα επιδιώξει να αντλήσει 2 δισ. ευρώ από τους επενδυτές μέσω διαδικασίας αύξησης κεφαλαίου στο πρώτο τρίμηνο του 2021. Η Air France-KLM αρνήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα.

Όταν ανακοίνωσε το πρώτο πακέτο δανείων 7 δισ. ευρώ με τη στήριξη του γαλλικού κράτους, η Air France-KLM είχε παρουσιάσει σχέδια για αύξηση κεφαλαίου πριν από την συνέλευση των μετόχων του 2021. Το γαλλικό και ολλανδικό κράτος ελέγχουν περίπου το 14% του αερομεταφορέα.

Εξάλλου, ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Μπρούνο Λεμέρ, έχει επαναλάβει ότι η κυβέρνηση του Παρισιού είναι έτοιμη να προσφέρει μεγαλύτερη βοήθεια στην Αir France-KLM.