Σε σχεδόν 11 τρισεκατομμύρια δολάρια αναμένεται να φθάσουν οι επενδύσεις στην πράσινη ενέργεια έως το 2050, καθώς η παγκόσμια κοινότητα στρέφεται ολοένα και περισσότερο προς φιλικότερες -προς το περιβάλλον- πηγές ενέργειας, κάτι το οποίο ενισχύεται και από τη μείωση του σχετικού κόστους παραγωγής

Αυτό τουλάχιστον εκτιμάται σε νέα ανάλυση του BloombergNEF, η οποία σκιαγραφεί τον πολλά υποσχόμενο κλάδο των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ). Σύμφωνα με τις επίμαχες προβλέψεις, μάλιστα, η αύξηση των ΑΠΕ και της τεχνολογίας ανακυκλώσιμων μπαταριών θα έχει ως αποτέλεσμα την ανακοπή των εκπομπών αερίου από το 2027 και μετέπειτα, όταν και ξεκινήσει να καταγράφεται ετήσια μείωση της τάξης του 0,7%.

Όσον αφορά την αιολική και την ηλιακή ενέργεια δε, εκτιμάται ότι το 2050 θα διαθέτουν μερίδιο 56% επί της συνολικής αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας. Πάντως, η ζήτηση για φυσικό αέριο θα συνεχίσει να αυξάνεται τα επόμενα χρόνια, κυρίως λόγω της χρήσης στη βαριά βιομηχανία. Αντίθετα, η ζήτηση για πετρέλαιο θα αρχίσει να υποχωρεί από το 2031, χάρη στην εντυπωσιακή διείσδυση των ηλεκτροκίνητων οχημάτων.  

(από www.kathimerini.gr - με πληροφορίες από Bloomberg)