Συνάντηση OPEC+ για Πιθανή Μείωση Τιμών Ενόψει της Αύξησης των Κρουσμάτων του Κορωνοϊού Παγκοσμίως

Συνάντηση OPEC+ για Πιθανή Μείωση Τιμών Ενόψει της Αύξησης των Κρουσμάτων του Κορωνοϊού Παγκοσμίως
energia.gr
Δευ, 19 Οκτωβρίου 2020 - 13:46

Σήμερα, Δευτέρα, συναντώνται ο ΟΠΕΚ + (συμπεριλαμβανομένης και της Ρωσίας) με κύριο θέμα της συζήτησης τη μείωση της ζήτησης πετρελαίου ενόψει της αύξησης των κρουσμάτων του κορωνοϊού παγκοσμίως.Στη συζήτηση επίσης θα αναλυθεί και η αύξηση της παραγωγής πετρελαίου από τη Λιβύη. Η κοινή υπουργική επιτροπή παρακολούθησης του ΟΠΕΚ + έχει προγραμματιστεί

να συναντηθεί στις 1330 GMT, για να συζητήσει τα παραπάνω ζητήματα αν και φαίνεται απίθανο να προταθεί η λήψη άμεσης δράσης για τα ζητήματα.  

Ο ΟΠΕΚ έχει ήδη ορίσει τις περικοπές στην παραγωγή πετρελαίου κατά  7,7 εκατ. βαρέλια την ημέρα. Σύμφωνα με παρατηρητές του ΟΠΕΚ, συμπεριλαμβανομένων και αναλυτών από την J.P. Morgan, τόνισαν ότι μια πτωτική προοπτική ζήτησης θα μπορούσε να ωθήσει τον ΟΠΕΚ + να καθυστερήσει οποιαδήποτε χαλάρωση αυτών των μειώσεων. Τα ΗΑΕ και η Ρωσία, όμως, έχουν δηλώσει ότι οι περικοπές θα γίνουν όπως έχει ήδη προγραμματιστεί.

Νά σημειωθεί ότι την προηγούμενη εβδομάδα, οι ειδικοί του ΟΠΕΚ + συζήτησαν τους κινδύνους μιας συνεχιζόμενης υπερ-προσφοράς το 2021, στην περίπτωση που υπάρξει ένα δεύτερο παρατεταμένο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού.