Σταϊκούρας: Το Δεκέμβριο θα Προκαταβληθεί το Επίδομα Θέρμανσης – Πιθανή Επέκταση σε Φ. Αέριο, Όχι σε Πέλετ και Καυσόξυλα

Σταϊκούρας: Το Δεκέμβριο θα Προκαταβληθεί το Επίδομα Θέρμανσης – Πιθανή Επέκταση σε Φ. Αέριο, Όχι σε Πέλετ και Καυσόξυλα
energia.gr
Σαβ, 17 Οκτωβρίου 2020 - 10:31

O υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας το πρωί του Σαββάτου, στον ΣΚΑΪ και τον Γιώργο Αυτιά, επιβεβαίωσε ότι το επίδομα θέρμανσης θα προκαταβληθεί το Δεκέμβριο του 2020, ενώ υπάρχει σκέψη επέκτασης του επιδόματος και σε άλλες μορφές, όπως στο φυσικό αέριο. Όπως υπογράμμισε, «το επίδομα θέρμανσης είναι μία απόδειξη ευαισθησίας της κυβέρνησης».

αφού θα προκαταβληθεί τον Δεκέμβριο του 2020. Ωστόσο, τόνισε ότι δεν θα ισχύσει για καυσόξυλα και πέλετ, λόγω της επίπτωσης που έχουν στο περιβάλλον και πρέπει να μειωθεί η χρήση τους.

Σχετικά με το ηλεκτρικό ρεύμα ανέφερε πως υπάρχει ήδη το κοινωνικό τιμολόγιο, αν και, απαντώντας σε ερώτηση για το χαμηλό εισοδηματικό όριο που υπάρχει στο κοινωνικό τιμολόγιο, άφησε ανοικτό ένα ενδεχόμενο να εξεταστεί το θέμα.

Αναφερόμενος στα μέτρα για τον κορωνοϊό, μίλησε για ετοιμότητα «προκειμένου να βοηθήσουμε όσο είναι εφικτό την κοινωνία ανάλογα με τις επιλογές που θα κάνουμε στο υγειονομικό πεδίο», παραδεχόμενος πως και οι περιρισμοί επιπέδου 3 προκαλούν επιπτώσεις στην οικονομία.

«Όλα έχουν κόστος στην οικονομία, το κρίσιμο θέμα είναι να δίνεις πόρους την κατάλληλη στιγμή όσο είναι εφικτό. Είμαστε εδώ να αυξήσουμε το ποσό πέραν των 24 δισ. όχι μόνο φέτος αλλά και του χρόνου», σημείωσε, ενώ, σχετικά με το ενδεχόμενο γενικού lockdown, ξεκαθάρισε πως «αυτή τη στιγμή τα περιοριστικά μέτρα πηγαίνουν ανά περιφερειακές ενότητες».