Λήγει σήμερα η προθεσμία για συμμετοχή στο δεύτερο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου που εφαρμόζει η ΔΕΗ και σύμφωνα με πηγές της επιχείρησης υπάρχει σημαντική ανταπόκριση καθώς η συμμετοχή ξεπερνά το 80%. Συγκεκριμένα καθώς το πρόγραμμα απευθύνεται σε υπαλλήλους που έχουν συμπληρώσει τα 55 έτη, εκτιμάται ότι οι δικαιούχοι είναι περί τους 500, όταν μέχρι χθες, προτελευταία ημέρα είχαν δηλώσει συμμετοχή 437 εργαζόμενοι. Σύμφωνα με τις ίδιες εκτιμήσεις, η συμμετοχή στο δεύτερο πρόγραμμα της εθελουσίας αναμένεται να φτάσει τελικώς τους 450 εργαζόμενους

Ως γνωστόν τόσο στο τρέχον πρόγραμμα εθελουσίας όσο και στο πρόγραμμα του περασμένου Ιουνίου, οι εργαζόμενοι που αποχωρούν λαμβάνουν την κανονική αποζημίωση των 15 χιλιάδων ευρώ και επιπλέον μπόνους 20 χιλιάδων. 

Υπενθυμίζεται ότι το 2019 αποχώρησαν από την επιχείρηση περί τους 1.300 εργαζομένους, ενώ ο ίδιος ή και ακόμη μεγαλύτερος ρυθμός αποχωρήσεων αναμένεται να επαναληφθεί και φέτος. Δηλαδή μέσα στη διετία αναμένεται να έχει επιτευχθεί κατά το ήμισυ ο στόχος που έχει τεθεί από το business plan της ΔΕΗ για μείωση του αριθμού των εργαζομένων της επιχείρησης κατά 4.500 άτομα. Παράλληλα, σύμφωνα με το business plan της ΔΕΗ, η επιχείρηση προβλέπεται να προχωρήσει σε πρόσληψη 800 εργαζόμενων, προκειμένου να ανανεώσει το προσωπικό της.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που περιλαμβάνει η έκθεση για τα αποτελέσματα εξαμήνου της ΔΕΗ η δαπάνη μισθοδοσίας της επιχείρησης μειώθηκε κατά 45,1 εκατ. ευρώ σε 374,2 εκατ. ευρώ από 419,3 εκατ. ευρώ, με τη μείωση να οφείλεται κυρίως σε αποχωρήσεις τακτικού προσωπικού. Συγκεκριμένα το προσωπικό της ΔΕΗ μειώθηκε κατά 1.229 εργαζόμενους από τους 15.907 στους 14.678.

Αξίζει να αναφερθεί τέλος ότι από το πρώτο πρόγραμμα εθελουσίας, στο οποίο αποχώρησαν 702 άτομα, η εξοικονόμηση υπολογίζεται ότι φτάνει τα 50 εκατ. ευρώ ετησίως, δηλαδή το κόστος του προγράμματος αποσβέστηκε μέσα σε διάστημα 6 μηνών. 

(από capital.gr)