Η Γερμανική RWE ανακοίνωσε σήμερα Δευτέρα ότι υπέγραψε συμφωνίες με την Crown Estate της Βρετανίας για την επέκταση των υφιστάμενων υπεράκτιων αιολικών πάρκων Gwynt y Môr, στα ανοικτά των ακτών της Ουαλίας, Galloper και Greater Gabbard στη Βόρεια Θάλασσα και Rampion από τις ακτές του Sussex στο Αγγλικό Κανάλι.

 

Τα έργα επέκτασης έχουν συνδυασμένη δυναμική εγκατεστημένη ισχύ περίπου 1,8 gigawatts, με το μερίδιο της RWE να ανέρχεται σε περίπου 900 megawatts.

Επιπλέον, η RWE θα επιδιώξει να αναπτύξει τις υπόλοιπες μισθώσεις βυθού στον Rampion, οι οποίες θα αυξήσουν το μερίδιό της σε 1,3 GW.

Όλα τα έργα βρίσκονται σε πολύ πρώιμα στάδια και η ανάπτυξη και η συγκατάθεση θα προχωρήσουν σύμφωνα με τις οδηγίες της βρετανικής κυβέρνησης, ανέφερε η εταιρεία.

Αυτές οι διαδικασίες αναμένεται να διαρκέσουν τρία έως πέντε χρόνια με συμμετοχή σε δημοπρασίες για συμβόλαιο για διαφορά (CfD) και στη συνέχεια κατασκευή.

Τα αιολικά πάρκα θα μπορούσαν να λειτουργήσουν πλήρως προς το τέλος της δεκαετίας, πρόσθεσε η RWE.

"Παρουσιάζουν μια πιθανή επένδυση πολλών δισεκατομμυρίων λιρών και θα μπορούσαν να αναπτύξουν την τοπική αλυσίδα εφοδιασμού, καθώς και να οδηγήσουν στη δημιουργία εκατοντάδων θέσεων εργασίας", δήλωσε ο Tom Glover, επικεφαλής εμπορικός διευθυντής της RWE Renewables και πρόεδρος της RWE UK.