Το 10ο Συνέδριο - Έκθεση για τη Βιομηχανία Εύκαμπτων και Εκτυπωμένων Οργανικών Ηλεκτρονικών

Το 10ο Συνέδριο - Έκθεση για τη Βιομηχανία Εύκαμπτων και Εκτυπωμένων Οργανικών Ηλεκτρονικών
energia.gr
Δευ, 28 Σεπτεμβρίου 2020 - 08:33

Η παγκόσμια αγορά και βιομηχανία των οργανικών ηλεκτρονικών μέχρι το 2027 αναμένεται να εκτιναχθεί στο ποσό των 159.11 δισεκατομμυρίων δολαρίων, από τα 46.12 δισεκατομμύρια δολάρια που ήταν το 2019. Αυτό προβλέπεται σε έρευνα της Allied Market Research , η οποία αναφέρεται μεταξύ άλλων στις παγκόσμιες τάσεις της αγοράς και της βιομηχανίας των οργανικών ηλεκτρονικών.

Αυτή τη μεγάλη ευκαιρία και δυνατότητα ανάπτυξης σε έναν τομέα καινοτομίας, στον οποίο η χώρα μας βρίσκεται στην παγκόσμια κορυφή, διερευνά το 10ο Συνέδριο και Έκθεση για τη Βιομηχανία των Εύκαμπτων και Εκτυπωμένων Οργανικών Ηλεκτρονικών που διεξάγεται στις 12 και 13 Οκτωβρίου στο ξενοδοχείο Divani Caravel.

Στη διάρκεια του διήμερου συνεδρίου σημαντικοί εκπρόσωποι της βιομηχανίας, καταναλωτές, επιχειρηματίες , επενδυτές , ερευνητές υψηλής εξειδίκευσης, επιστήμονες , μηχανικοί , εκπρόσωποι χάραξης στρατηγικών στην ελληνική και διεθνή αγορά, εκπρόσωποι από εθνικούς, ευρωπαϊκούς και παγκόσμιους οργανισμούς συζητούν διεξοδικά και καθορίζουν τις νέες στρατηγικές και κατευθύνσεις της νέας ραγδαίας αναπτυσσόμενης αγοράς των Εύκαμπτων και Εκτυπωμένων Ηλεκτρονικών.

Στο πλαίσιο του Συνεδρίου παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Αθήνα, η πρώτη ελληνική έξυπνη στάση λεωφορείων που κατασκεύασε η Organic Electronic Technologies

Η έξυπνη στάση που κατασκευάστηκε από την ελληνική εταιρεία Organic Electronic Technologies με έδρα τη Θεσσαλονίκη, είναι ενεργειακά αυτόνομη και είναι εξοπλισμένη με εκτυπώσιμα οργανικά φωτοβολταϊκά, τα οποία καλύπτουν τον καμπυλωτό θόλο της στάσης, παράγοντας ενέργεια από το διάχυτο φως. Δίνεται έτσι η δυνατότητα στους επιβάτες να προφυλάσσονται από τις UV υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου, να φορτίζουν το κινητό τους τηλέφωνο όσο περιμένουν το λεωφορείο, έχοντας στη διάθεσή τους τέσσερις θύρες USB.Τις βραδυνές ώρες, η στάση φωτίζεται αυτόνομα με φωτισμό OLED και LED, ενώ παράλληλα ανάλογα με την επιλογή του Δήμου μπορεί να ενσωματωθεί ρούτερ για WIFI, μετεωρολογικό σταθμό κ.ά με τη χρήση της νανοτεχνολογίας. Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούνται είναι ανακυκλώσιμα.

Τα θέματα του Συνεδρίου περιλαμβάνουν:

 • Εύκαμπτα & Εκτυπωμένα Ηλεκτρονικά και Φωτονική
 • 3D Εκτυπωμένα Ηλεκτρονικά σε Λειτουργικά Προϊόντα και Λύσεις
 • Προηγμένα Υλικά, Ημιαγωγοί, Ηλεκτρόδια, Υλικά Υψηλού Φραγμού Μελάνια και Βιομελάνια
 • Πράσινη Ενέργεια με Ενεργειακά Αυτόνομα Συστήματα στην Ηλεκτρονική, τον Τουρισμό, τη Γεωργία , την Άμυνα κλπ
 • Ενέργεια και Φωτισμός για Έξυπνα Κτίρια και Ενεργειακά Αυτόνομα και Έξυπνα Θερμοκήπια
 • Κατασκευές και Διαδικασίες στα Εύκαμπτα Οργανικά &Εκτυπωμένα Ηλεκτρονικά
 • Έξυπνη και Πράσινη Μετακίνηση, Αυτοκινητοβιομηχανία
 • Έξυπνες Πόλεις, Διαδίκτυο των Πραγμάτων (IoT)
 • Έξυπνα Υφάσματα, Μόδα και Φορέσιμες Τεχνολογίες
 • Υγεία, Αισθητήρες και Βιοαισθητήρες σε Wearables, ΙοΤ, Υγεία, Γεωργία
 • Έξυπνη Συσκευασία και Ασφάλεια
 • Συστήματα Αυτοματισμού και Ρομποτικής για Κατασκευές Μηδενικών Σφαλμάτων
 • Εκτυπωμένα Ηλεκτρονικά και Αυτοματισμοί
 • Εργαλεία για τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό της Βιομηχανίας και την Κυκλική Οικονομία
 • Σύνδεσμοι και Clusters στα Εύκαμπτα & Εκτυπωμένα Ηλεκτρονικά Παγκοσμίως
 • Επιχειρηματικές Δραστηριότητες στα Εύκαμπτα & Εκτυπωμένα Ηλεκτρονικά

Ευκαιρίες Χρηματοδότησης & Εμπορικής Αξιοποίησης

Το συνέδριο διοργανώνεται από τον Ελληνικό Σύνδεσμο Οργανικών & Εκτυπωμένων Ηλεκτρονικών ΗΟΡΕ-Α (www.hope-a.com)  και το Εργαστήριο Νανοτεχνολογίας LTFN του ΑΠΘ (www.ltfn.gr) .

Ο Ελληνικός Σύνδεσμος Οργανικών & Εκτυπωμένων Ηλεκτρονικών ΗΟΡΕ-Α, αριθμεί 40 εταιρείες-μέλη, η πλειοψηφία των οποίων έχει έδρα την Ελλάδα συνδέοντας τα με ένα ευρύ δίκτυο άνω των 2000 εταιρειών υψηλής τεχνολογίας από όλο τον κόσμο, μέσα από τις Συμφωνίες Συνεργασίας που έχει συνάψει με τους αντίστοιχους Συνδέσμους της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Ιαπωνίας, της Κίνας, της Κορέας και του Καναδά, ανοίγοντας νέους ορίζοντες συνεργασίας σε διεθνές επίπεδο.

Επιπλέον ο Σύνδεσμος έχει συνάψει συμφωνίες, συνεργασίες με άλλους ελληνικούς συνδέσμους όπως φωτοβολταϊκών (HELAPCO), υλικών συσκευασίας (ΣΙΒΙΠΥΣ), κινητών εφαρμογών Ελλάδας (ΣΕΚΕΕ), τεχνολογιών αιχμής (HETIA), κ.α Οι δράσεις και οι σκοποί του HOPE-A έγκεινται στη δημιουργία και τον συντονισμό ενός δικτύου εταιρειών και ερευνητικών ιδρυμάτων που δραστηριοποιούνται στον κλάδο των Οργανικών & Εκτυπωμένων Ηλεκτρονικών και των συναφών εφαρμογών τους σε όλους τους παραγωγικούς τομείς στην Ελλάδα, την ανάπτυξη δεσμών μεταξύ Έρευνας, Καινοτομίας & Βιομηχανίας, τη δημιουργία νέων εφαρμογών ενισχύοντας την επιχειρηματική καινοτομία , την εκπροσώπηση των μελών και του κλάδου σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, την ανταλλαγή απόψεων και καινοτόμων ιδεών μεταξύ των μελών του, τη διάχυση πληροφοριών που αφορούν τις συνθήκες της αγοράς την προσέλκυση επενδύσεων, τη διοργάνωση εκθέσεων , συνεδρίων, εκπαιδευτικών σεμιναρίων και τη συνεργασία με φορείς ενεργούς στον τομέα παγκοσμίως. Ο Σύνδεσμος HOPE-A, συμμετέχει στην υλοποίηση και την διάχυση των αποτελεσμάτων φιλόδοξων ευρωπαϊκών προγραμμάτων Horizon 2020 που σχετίζονται με τα Οργανικά και Εκτυπωμένα Ηλεκτρονικά όπως το CORNET ,RealNano και Flex Function2 Sustain. Πρόεδρος του Συνδέσμου Οργανικών &Εκτυπωμένων Ηλεκτρονικών Ελλάδας HOPE-A είναι ο Καθ. Στέργιος Λογοθετίδης.

Το Εργαστήριο Νανοτεχνολογίας LTFN (www.ltfn.gr) , από την ίδρυση του το 1991, αποτελεί ένα διεθνώς αναγνωρισμένο Κέντρο Αριστείας που κατευθύνει την Έρευνα, την Τεχνολογία και την Καινοτομία στους τομείς των Νανοτεχνολογιών, των Οργανικών Ηλεκτρονικών, της Νανοϊατρικής, με μοναδικές στον κόσμο ερευνητικές εγκαταστάσεις και πιλοτικές γραμμές παραγωγής υλικών, συστημάτων και διατάξεων (αξίας άνω των 40 εκ. ευρώ). Το Εργαστήριο LTFN  είναι ένα Digital Innovation Hub της Ευρωπαϊκής Ένωσης και έχει δημιουργήσει ένα μοναδικό οικοσύστημα Τεχνολογίας και Επιχειρηματικότητας, το οποίο περιλαμβάνει:

1)Τον συντονισμό περισσότερων από 120 Ευρωπαϊκών και Εθνικών R&D Προγραμμάτων άνω των 200 εκ. ευρώ,

2)Ένα ανθρώπινο δυναμικό 40 νέων και έμπειρων ερευνητών και τεχνικών,

3)Το πολυ-γεγονός NANOTEXNOLOGY που διοργανώνει για 17 συναπτά έτη και έχει φέρει περισσότερους από 15.000 διακεκριμένους επιστήμονες, μηχανικούς, εκπροσώπους της Βιομηχανίας, και φορείς διαμόρφωσης πολιτικών, από 60 χώρες, στη Θεσσαλονίκη , (www,nanotexnology.com)

4)Το Παγκόσμιο Δίκτυο Έρευνας & Καινοτομίας NanoNet με >620 μέλη Εταιρείες, Ερευνητικά Κέντρα, Πανεπιστήμια και Νοσοκομεία από όλη την Υδρόγειο (www.nanonet.gr)

5)Το Διατμηματικό & Διεπιστημονικό Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών Νανοεπιστήμες & Νανοτεχνολογίες (nn.physics.auth.gr) , 6)Εταιρειες Organic Electronic Technologies PC, BL NanoBiomed, DEFINE και Nanotypos, τις οποίες ίδρυσαν μέλη και συνεργάτες του Εργαστηρίου LTFN.

7)Τη λειτουργία του Digital  Innovation Hub-όπου θα αξιοποιηθούν οι παραπάνω υποδομές και φορείς προκειμένου να παρέχονται καινοτόμες υπηρεσίες σε επιχειρήσεις για να αναβαθμιστούν σύμφωνα με τις επιταγές της νέας Ψηφιακής Εποχής.