Σε συνέχεια δηλώσεων μιας σειράς στελεχών της κυβέρνησης, και ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας δήλωσε ότι η ελληνική οικονομία αντέχει και σε δεύτερο lockdown. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Σταϊκούρας επισήμανε ότι η κυβέρνηση στο μεσοδιάστημα από τα πρώτα περιοριστικά μέτρα έχει κτίσει ταμειακά διαθέσιμα προκειμένου να είναι σε θέση να ανταπεξέλθει σε όποια δυσκολία προκύψει

Όπως είπε ο υπουργός, η κυβέρνηση δεν θα αντιμετωπίσει πρόβλημα να εφαρμόσει τις δημοσιονομικές πολιτικές επιλογές της, όπως οι στοχευμένες μειώσεις φόρων το 2021 και η ενίσχυση της Εθνικής Άμυνας της χώρας. «Η οικονομία έπεται και αυτό που προέχει είναι η δημόσια υγεία», είπε ο κ. Σταϊκούρας, προσθέτοντας πάντως ότι αυτή τη στιγμή τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας ανέρχονται σε 37,7 δισ. ευρώ.

Τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί από το οικονομικό επιτελείο δείχνουν ότι η ύφεση με τα σημερινά δεδομένα μπορεί να κλείσει κάτω από το 7% ωστόσο οποιαδήποτε κρίση θα επιδεινώσει ραγδαία τις εξελίξεις που μπορεί να οδηγήσουν την ύφεση σε διψήφιο νούμερο.

Ειδικότερα, σύμφωνα με υπολογισμούς ειδικών, για ένα lockdown 15 ημερών, η απώλεια αναμένεται να ανέλθει σε 580 εκατ. ευρώ ή στο 0,3% του ΑΕΠ. Για ένα μήνα, σε πάνω από 1 δισ ευρώ. Άλλοι υπολογισμοί μιλούν για ακόμη μεγαλύτερα νούμερα, της τάξης των 2-3 δισ ευρώ.