Η Tesla Κατασκευάζει Νέο Τεράστιο Σταθμό Ταχυφορτιστών, Ίσως ο Μεγαλύτερος στον Κόσμο

Η Tesla Κατασκευάζει Νέο Τεράστιο Σταθμό Ταχυφορτιστών, Ίσως ο Μεγαλύτερος στον Κόσμο
energia.gr
Τετ, 16 Σεπτεμβρίου 2020 - 11:40

Με τον στόλο της Tesla να αυξάνεται με ταχύ ρυθμό, η αυτοκινητοβιομηχανία προσπαθεί να διατηρήσει την υποδομή της, όπως τα κέντρα εξυπηρέτησης, ο στόλος υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας και η υποδομή φόρτισης. Τώρα η Tesla κατασκευάζει έναν νέο τεράστιο σταθμό ταχυφορτιστών που πιθανότατα θα γίνει ο νέος μεγαλύτερος σταθμός στο δίκτυο της Tesla παγκοσμίως.

 

Το τελευταίο αποτελείται κυρίως από το δίκτυο Supercharger, αναμφισβήτητα ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα της Tesla.

Η ανάπτυξη του δικτύου επιβραδύνθηκε πέρυσι, καθώς η Tesla αύξησε την παραγωγή της Έκδοσης 3 του Supercharger. Τώρα, η Tesla φαίνεται να έχει επιταχύνει την ανάπτυξη του Supercharger και έχει ένα τεράστιο νέο υπό κατασκευή.

Ένας ιδιοκτήτης της Tesla εντόπισε έναν νέο νέο σταθμό υπερσυμπιεστών στο Firebaugh της Καλιφόρνια Σύμφωνα με τα έντυπα που υποβλήθηκαν στο τμήμα σχεδιασμού της κομητείας Fresno, ο σταθμός φόρτισης θα διαθέτει 56 πάγκους ταχυφορτιστών.

Η Tesla διαθέτει μερικούς σταθμούς με 50 σημεία φόρτισης στην Κίνα. Αλλά με 56 σημεία φόρτισης, αυτός ο νέος σταθμός πιθανότατα θα γίνει ο νέος μεγαλύτερος σταθμός ταχυφοερτιστών στον κόσμο.

Η Tesla διαθέτει σήμερα 1.971 Σταθμούς με 17.467 Υπερπληρωτές - που σημαίνει ότι κάθε σταθμός κατά μέσο όρο 8,8 Υπερφορτιστές.

Με 56 Superchargers, αυτός ο νέος σταθμός θα είναι έξι φορές μεγαλύτερος από τον μέσο σταθμό Supercharger της Tesla.