Η Enel Green Power Ξεκίνησε τη Λειτουργία του Μεγαλύτερου Φωτοβολταϊκού Πάρκου στο Τέξας

Η Enel Green Power Ξεκίνησε τη Λειτουργία του Μεγαλύτερου Φωτοβολταϊκού Πάρκου στο Τέξας
energia.gr
Τρι, 15 Σεπτεμβρίου 2020 - 13:18

Η Enel Green Power ξεκίνησε τη λειτουργία της στη δεύτερη φάση των 245 MW της ηλιακής εγκατάστασης Roadrunner στην κομητεία Upton του Τέξας. Το συνολικό έργο 497 MW είναι το μεγαλύτερο ηλιακό πάρκο στο Τέξας και το μεγαλύτερο της εταιρείας στις HΠΑ. 

«Η ομάδα μηχανικών και κατασκευών μας ολοκλήρωσε ένα έργο μνημειώδους κλίμακας σε χρόνο ρεκόρ, παρά τις τρέχουσες προκλήσεις», δήλωσε ο Γεώργιος Παπαδημητρίου επικεφαλής της Enel Green Power North America. «Η Enel Green Power έχει καθιερωθεί σταθερά ως ηγέτης στην ηλιακή παραγωγή μεγάλης κλίμακας στη Βόρεια Αμερική, και με ένα χαρτοφυλάκιο που πλέον ανέρχεται σε πάνω από 6 GW ανανεώσιμης χωρητικότητας, η στρατηγική μας για σταθερή ανάπτυξη στις ΗΠΑ και τον Καναδά συνεχίζει να επιταχύνεται».

Η ηλιακή  εγκατάσταση Roadrunner θα πουλήσει την ενέργειά της με συμφωνία αγοράς ισχύος 65 MW (PPA) στην Mondelēz International και 70 MW PPA στην The Clorox Company. Η συμφωνία είναι η μεγαλύτερη εταιρική σχέση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας της Mondelēz International και επιτρέπει στον παγκόσμιο ηγέτη στο σνακ να σημειώσει σημαντική πρόοδο έναντι του στόχου της να μειώσει τις απόλυτες εκπομπές CO2 από την κατασκευή κατά 15% έως το 2020. Από την άλλη το PPA με την εταιρεία Clorox αντιπροσωπεύει περίπου το ήμισυ του 100% της Clorox για στόχο ανανεώσιμης ηλεκτρικής ενέργειας στις δραστηριότητές του στις ΗΠΑ και τον Καναδά, και αναμένεται να βοηθήσει την Clorox να επιταχύνει την επίτευξη του στόχου της το 2021, τέσσερα χρόνια πριν από το αρχικό σχέδιο της εταιρείας. Τα 1,2 εκατομμύρια διπλά φωτοβολταϊκά πάνελ θα μπορούν να παράγουν περίπου 1,2 TWh ετησίως, αποφεύγοντας την εκπομπή πάνω από 792.000 τόνων CO2 ετησίως.

Άλλα κατασκευαστικά έργα της Enel Green Power στις ΗΠΑ και τον Καναδά περιλαμβάνουν το έργο αποθήκευσης Lily solar + 181 MW στο Τέξας, το έργο ανέμου White Cloud 236,5 MW στο Μισσούρι, το έργο αιολικής ενέργειας Aurora 299 MW στη Βόρεια Ντακότα και την επέκταση Cimarron κατά 199 MW Λυγίστε το αιολικό πάρκο στο Κάνσας.

Η Enel Green Power, και η Ομάδα Enel στο σύνολό της, παρακολουθούν στενά την κατάσταση της πανδημίας COVID-19 και ανταποκρίνονται άμεσα, θέτοντας ως κύρια προτεραιότητα, την προστασία της υγείας των εργαζομένων, και της κάθε κοινότητας όπου δραστηριοποιείται. Στη Βόρεια Αμερική, η εταιρεία έχει θεσπίσει αυστηρές ταξιδιωτικές οδηγίες, αύξησε την εξυγίανση γραφείων και χώρων έργων και εφάρμοσε τρόπους για τους εργαζόμενους ώστε να εκτελούν τη δουλειά τους από απόσταση και να ακολουθούν ασφαλείς πρακτικές εργασίας εάν και όταν βρίσκονται επιτόπου. Στο εργοτάξιο Roadrunner, τα πληρώματα εφάρμοσαν ασφαλείς πρακτικές εργασίας και οι λειτουργίες δομήθηκαν για να διατηρήσουν την κοινωνική απόσταση καθώς και άλλες βέλτιστες πρακτικές. Επιπλέον, ως μέρος της δέσμευσής της 1,3 εκατομμυρίων δολαρίων σε απάντηση στην πανδημία COVID-19 στις ΗΠΑ και τον Καναδά, η εταιρεία ανέπτυξε πρωτοβουλίες για τη στήριξη κοινοτικών νοσοκομείων, σχολείων και ανταποκριτών έκτακτης ανάγκης στο Τέξας.

Η Enel Green Power στη Βόρεια Αμερική είναι ο κορυφαίος ιδιοκτήτης και φορέας εκμετάλλευσης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας με παρουσία σε 18 πολιτείες των ΗΠΑ και μία καναδική επαρχία. Η εταιρεία λειτουργεί πάνω από 70 εργοστάσια με διαχειριζόμενη χωρητικότητα άνω των 6 GW που τροφοδοτείται από υδροηλεκτρική, αιολική, γεωθερμική και ηλιακή ενέργεια.