Μαζί bp και Microsoft για Προώθηση της Ψηφιακής Ενέργειας Καινοτομίας και την Προώθηση Καθαρών Μηδενικών Στόχων

Μαζί bp και Microsoft για Προώθηση της Ψηφιακής Ενέργειας Καινοτομίας και την Προώθηση Καθαρών Μηδενικών Στόχων
energia.gr
Τρι, 15 Σεπτεμβρίου 2020 - 11:53

Η bp και η Microsoft ανακοίνωσαν σήμερα ότι συμφώνησαν να συνεργαστούν ως στρατηγικοί εταίροι για τον περαιτέρω ψηφιακό μετασχηματισμό σε ενεργειακά συστήματα και για να προωθήσουν τους καθαρούς στόχους μηδενικού άνθρακα και των δύο εταιρειών. Αυτό περιλαμβάνει μια προσπάθεια συν-καινοτομίας που εστιάζεται σε ψηφιακές λύσεις, τη συνεχιζόμενη χρήση του Microsoft Azure ως λύση cloud-based

για bp υποδομή και bp προμήθεια ανανεώσιμης ενέργειας για να βοηθήσει τη Microsoft να επιτύχει τους στόχους της για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας το 2025.

«Η bp είναι αποφασισμένη να φτάσει στο καθαρό μηδέν και να βοηθήσει τον κόσμο να κάνει το ίδιο. Κανείς δεν μπορεί να το κάνει μόνος του - οι συνεργασίες με κορυφαίες εταιρείες όπως η Microsoft, με ευθυγραμμισμένες φιλοδοξίες, θα είναι καθοριστικής σημασίας για την επίτευξη αυτού », δήλωσε ο William Lin, εκτελεστικός αντιπρόεδρος της bp για περιοχές, πόλεις και λύσεις. «Συνδυάζοντας τις συμπληρωματικές δεξιότητες και την εμπειρία μας, βοηθάμε όχι μόνο ο ένας τον άλλον να επιτύχουμε τις φιλοδοξίες μας για την απαλλαγή από τον άνθρακα, αλλά επίσης δημιουργούμε ευκαιρίες για να υποστηρίξουμε άλλους στο ταξίδι τους προς τη μείωση των εκπομπών άνθρακα».

«Η bp μοιράζεται το όραμά μας για ένα καθαρό μέλλον μηδενικού άνθρακα και είμαστε δεσμευμένοι να συνεργαστούμε για τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και την ικανοποίηση της ζήτησης με νέες ανανεώσιμες πηγές ενέργειας», δήλωσε ο Judson Althoff, εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Worldwide Commercial Business της Microsoft. «Μια στρατηγική εταιρική σχέση όπως αυτή επιτρέπει σε κάθε οργανισμό να φέρει τη μοναδική του εμπειρία για κορυφαίες αλλαγές στη βιομηχανία και τη δυνατότητα να επηρεάσει θετικά δισεκατομμύρια ζωές σε όλο τον κόσμο».