Η Διεθνής Ένωση Παραγωγών Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου (IOGP) διόρισε την Iman Hill ως νέα Εκτελεστική Διευθύντριά του, η οποία αναλαμβάνει τα καθήκοντά της  από 1ης Δεκεμβρίου 2020. Η κα Hill θα διαδεχθεί τον Gordon Ballard, ο οποίος αναμένεται να παραιτηθεί στα τέλη του τρέχοντος έτους, ύστερα από μια επιτυχημένη πενταετή θητεία.

Η Iman Hill είναι μηχανικός πετρελαίου και διαθέτει 30 χρόνια προϋπηρεσίας στη βιομηχανία υδρογονανθράκων, καθώς κατείχε διάφορες ηγετικές θέσεις σε εταιρείες όπως είναι μεταξύ άλλων, η BP, η Shell και η BG. Η κα. Hill έχει ι αποκτήσει την εμπειρία της εργαζόμενη σε περιοχές όπως η Μέση Ανατολή, η Βόρεια και Δυτική Αφρική, η Νότια Αμερική, η Άπω Ανατολή και η Βόρεια Θάλασσα, σε μια σειρά από διαφορετικά περιβάλλοντα, από την ξηρά μέχρι τα υπερβαθέα θαλάσια ύδατα. Προτού ενταχθεί στην IOGP, η Iman Hill διετέλεσε Διευθύντρια Επιχειρήσεων της Energean με έδρα το Λονδίνο. Είναι αιγυπτιακής καταγωγής και μητέρα πέντε παιδιών.

Σχολιάζοντας το νέο ρόλο της, η κα Hill είπε: «Αυτές είναι εξαιρετικά δύσκολες στιγμές για την παγκόσμια βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου, αλλά οι προκλήσεις αυτού του τύπου συνδυάζονται πάντα με ευκαιρίες. Το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο θα συνεχίσουν να διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στο παγκόσμιο ενεργειακό μείγμα κατά τις επόμενες δεκαετίες. Ταυτόχρονα, η τεχνογνωσία, η εμπειρία αυτής της βιομηχανίας και η ικανότητά της να προσαρμόζεται, θα αποδειχτεί καίριας σημασίας για το πέρασμα σε ένα μέλλον με χαμηλότερο αποτύπωμα άνθρακα. Είμαι ενθουσιασμένη που έχω την ευκαιρία να βοηθήσω τα μέλη της IOGP, όχι μόνο να συμβάλουν στην ενεργειακή μετάβαση αλλά και να αναλάβουν ηγετικό ρόλο κατά τη διάρκεια αυτής της πορείας.»

Από την πλευρά του, ο Fawaz Bitar, πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης Παραγωγών Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου είπε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να καλωσορίσουμε την Iman στην ομάδα της IOGP. Κομίζει μαζί της όλη την εμπειρία και τις δεξιότητες που απαιτούνται, όχι μόνο για την υποστήριξη της παγκόσμιας βιομηχανίας πετρελαίου και φυσικού αερίου και για την ασφαλή και βιώσιμη παραγωγή υδρογονανθράκων, αλλά, επίσης, και για την περαιτέρω ενίσχυση και εξέλιξη της θέσης της βιομηχανίας μας στο παγκόσμιο ενεργειακό τοπίο.»

Ο ίδιος δεν παρέλειψε να απονείμει τα εύσημα στον Γκόρντον Μπάλαρντ: «Στα πέντε χρόνια του ως Εκτελεστικός Διευθυντής, ο Γκόρντον Μπάλαρντ οδήγησε την Ένωση μέσα από δύσβατους δρόμους και την έθεσε στη σωστή πορεία ώστε να αναπτυχθεί περαιτέρω και να εξελιχθεί. Εκ μέρους των μελών της IOGP, θα ήθελα να εκφράσω την ειλικρινή μου ευγνωμοσύνη για την αφοσίωση και τη δέσμευση του Γκόρντον.»