Η Schneider Electric, πρωτοπόρος στον ψηφιακό μετασχηματισμό της διαχείρισης ενέργειας και του αυτοματισμού, εγκαινιάζει το πρώτο της Innovation Hub στην Ανατολική Ευρώπη, αναμένοντας επισκέπτες απ’ όλο τον κόσμο.

Το Innovation Hub είναι ένας εκθεσιακός χώρος που επιτρέπει στους επισκέπτες να ζήσουν ζωντανά την εμπειρία των IoT τεχνολογιών της εταιρείας. Ο νέος αυτός χώρος, βρίσκεται στο εργοστάσιο της Schneider Electric στο Πλόβντιβ της Βουλγαρίας.

Με αυτό το βήμα, η εταιρεία ενισχύει τις δραστηριότητές της στην περιοχή, όπου ήδη συγκεντρώνεται μεγάλο μέρος τους, με ένα κοινό κέντρο εξυπηρέτησης στη Ρουμανία, ένα περιφερειακό κέντρο διανομής στην Ουγγαρία και ένα κέντρο ικανοτήτων, το Smart Grid, στη Σερβία.

Στα τέλη του 2019, ο χώρος παραγωγής στη Βουλγαρία έλαβε το υψηλότερο επίπεδο βιομηχανικής πιστοποίησης στην εταιρεία, το Smart Factory. Για να επιτευχθεί αυτό, η επιχείρηση κάλυψε ένα φιλόδοξο σύνολο κριτηρίων, όπως το ελάχιστο επίπεδο αυτοματισμού στο 65%, συστήματα διαχείρισης κτιρίων και ενέργειας, πολύ αποτελεσματική συντήρηση μέσω μιας εφαρμογής επαυξημένης πραγματικότητας και πολλά ακόμη. «Στην καρδιά αυτής της επιτυχίας βρίσκεται η δική μας πλατφόρμα EcoStruxure με βάση το IoT. Αποτελείται από τρία κύρια επίπεδα (συνδεδεμένες συσκευές, edge control και λογισμικό, εφαρμογές και υπηρεσίες) τα οποία επιτρέπουν την κατασκευή διαφορετικών αρχιτεκτονικών στην κλίμακα που απαιτείται για κάθε χώρο, τη διαχείριση και τη συλλογή δεδομένων, καθώς και την εργασία με προληπτικά και διαγνωστικά εργαλεία συντήρησης. «Δημιουργήσαμε το Κέντρο Καινοτομίας με στόχο να επιτρέψουμε σε όλους τους συνεργάτες, τους πελάτες, τους μαθητές αλλά και τους εκπαιδευόμενους και νέους μηχανικούς της περιοχής, να ζήσουν αυτές τις νέες τεχνολογίες ζωντανά», δήλωσε ο Pert Hermann, Γενικός Διευθυντής της περιοχής.

«Η επιτυχία μας δείχνει ότι η ψηφιοποίηση και η ωριμότητα των επιχειρήσεων στην Ανατολική Ευρώπη είναι ήδη στο απαιτούμενο επίπεδο. Η πρόσφατη κατάσταση της απαραίτητης απόστασης απέδειξε ότι η ικανότητα απομακρυσμένης παρακολούθησης των διαδικασιών ενός εργοστασίου είναι απαραίτητη στις μέρες μας. Παράλληλα με τις καθημερινές μας εργασίες, είμαστε πλέον έτοιμοι να φιλοξενήσουμε επισκέψεις στο Κέντρο καινοτομίας και στο Smart Factory από όλη την περιοχή» δήλωσε η Διευθύντρια του εργοστασίου Maria Topchiyska. Η συνδεσιμότητα, καθώς και οι λειτουργίες απομακρυσμένης διαχείρισης και ελέγχου που παρέχονται από τα έξυπνα συστήματα της εταιρείας, αποτέλεσαν βασικό παράγοντα για την ομαλή προσαρμογή στο νέο περιβάλλον.

Σχετικά με το EcoStruxure™

Το EcoStruxure™ είναι η ανοιχτή , διαλειτουργική αρχιτεκτονική και πλατφόρμα της Schneider Electric με υποστήριξη IoT. Παρέχει ακόμα περισσότερη αξία γύρω από την ασφάλεια, την αξιοπιστία, την αποδοτικότητα, τη βιωσιμότητα και τη συνδεσιμότητα για τους πελάτες. Αξιοποιεί τις εξελίξεις στο διαδίκτυο, το sensing, το cloud, την ανάλυση και την ασφάλεια στο διαδίκτυο για να παρέχει καινοτομία σε κάθε επίπεδο. Αυτό συμπεριλαμβάνει τα συνδεδεμένα προϊόντα, το edge control, τις εφαρμογές, τις αναλύσεις και τις υπηρεσίες που υποστηρίζονται από το λογισμικό Customer Lifecycle. Το EcoStruxure™ έχει αναπτυχθεί περίπου σε 500.000 sites με την υποστήριξη 20.000+ προγραμματιστών, 650.000 παρόχων υπηρεσιών και συνεργατών, 3.000 utilities και συνδέει πάνω από 2 εκατομμύρια συσκευές υπό διαχείριση.

Από την παροχή συμβουλών ως προς την εξοικονόμηση ενέργειας και την επίτευξη βιωσιμότητας έως τη βελτιστοποίηση του κύκλου ζωής των λειτουργικών συστημάτων, παρέχουμε υπηρεσίες σε παγκόσμιο επίπεδο για την κάλυψη των επιχειρηματικών σας αναγκών. Η Schneider Electric αποτελεί έναν έμπιστο σύμβουλο που συμβάλλει στην αύξηση της αξιοπιστίας των περιουσιακών σας στοιχείων, στη βελτίωση του συνολικού κόστους ιδιοκτησίας και στην προώθηση του ψηφιακού μετασχηματισμού της επιχείρησής σας σε σχέση με τη βιωσιμότητα, την αποτελεσματικότητα και την ασφάλεια.