Η EDP Renewables (EDPR), παγκόσμιος ηγέτης στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και ένας από τους μεγαλύτερους παραγωγούς αιολικής ενέργειας στον κόσμο, ανακοίνωσε ότι η κατασκευή του Harvest Ridge Wind Farm των 200 megawatt (MW) έχει ολοκληρωθεί και τώρα λειτουργεί πλήρως και παράγει καθαρό ηλεκτρικό ρεύμα στην Κομητεία Ντάγκλας.

Τα άλλα έξι λειτουργικά αιολικά πάρκα του Ιλινόις της Harvest Ridge και της EDPR παράγουν αθροιστικά αρκετή καθαρή ενέργεια για την τροφοδοσία περίπου 412.000 κατοικιών στο Ιλινόις κάθε χρόνο.

Το Harvest Ridge Wind Farm θα προσφέρει πολλά οφέλη στην κομητεία Ντάγκλας και στις τοπικές της κοινότητες. Εκτός από την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας, η Harvest Ridge θα συμβάλει θετικά στο περιβάλλον εξοικονομώντας περισσότερα από 355 εκατομμύρια γαλόνια νερού κάθε χρόνο και εκτοπίζοντας τις εκπομπές άνθρακα από σταθμούς παραγωγής ενέργειας από ορυκτά καύσιμα, οι οποίοι συμβάλλουν σημαντικά στην κλιματική αλλαγή. Τους επόμενους μήνες και ενώ το αιολικό πάρκο παράγει καθαρή ενέργεια, οι κατασκευαστικές προσπάθειες θα συνεχιστούν και θα επικεντρωθούν στις επισκευές οδών και σε άλλες εργασίες αποκατάστασης γης.

Η EDP Renewables είναι ο μεγαλύτερος ιδιοκτήτης και χειριστής αιολικών πάρκων στο Ιλινόις (ΗΠΑ) με 1.201 MW δυναμικότητας λειτουργίας. Με 53 αιολικά πάρκα, οκτώ ηλιακά πάρκα και επτά περιφερειακά γραφεία σε ολόκληρη τη Βόρεια Αμερική, η εταιρεία έχει αναπτύξει περισσότερα από 7.500 μεγαβάτ (MW) και λειτουργεί περισσότερα από 7.200 MW έργων ανανεώσιμης ενέργειας.