Η Schneider Electric, πρωτοπόρος στον ψηφιακό μετασχηματισμό της διαχείρισης ενέργειας και του αυτοματισμού, μαζί με τη Cisco, δημιούργησαν μια τεχνολογική συνεργασία που έχει σχεδιαστεί για να συμβάλει στην επίτευξη σημαντικών εξελίξεων στην κατασκευή έξυπνων κτιρίων.

Οι δυο εταιρείες έχουν αναπτύξει, δοκιμάσει και υλοποιήσει σχέδια που υποστηρίζουν τη σύνδεση συστημάτων διαχείρισης κτιρίων μέσω ενός Internet Protocol (IP) δικτύου, με ασφαλή, αναβαθμιζόμενη και ανθεκτική αρχιτεκτονική, για εύκολη διαχείριση.

Δυο ηγέτες του χώρου της τεχνολογίας, μια πρωτοποριακή λύση

Τα έξυπνα κτίρια του σήμερα γίνονται ολοένα και πιο ψηφιακά χρησιμοποιώντας τις τεχνολογίες του Internet of Things για καλύτερη αποδοτικότητα, περισσότερη άνεση, προσδίδοντας παράλληλα μεγαλύτερη αξία στο κτήριο. Η λύση της Schneider Electric και της Cisco, ενώνει τους τομείς του ΙΤ και της λειτουργικής διαχείρισης των κτηρίων σε ένα ασφαλές και αποδοτικό δίκτυο IP.

Έτσι δίνεται η δυνατότητα σε πολλαπλά συστήματα με αρχιτεκτονική Schneider Electric EcoStruxure™ Building IP, να ενσωματωθούν με υφιστάμενα layouts κτηρίων που χρησιμοποιούν Βιομηχανικά Ethernet network switches της Cisco για να συνδεθούν με τους SmartX IP Controllers της Schneider. Για την άμεση και εύκολη εξυπηρέτηση των πελατών, η λύση αυτή σχεδιάζεται για να καλύψει όλες τις ανάγκες του συστήματος κατά την εγκατάσταση της.

«Η Schneider Electric ηγείται του τεχνολογικού μετασχηματισμού των έξυπνων κτιρίων με την διάθεση της ανοιχτής και ασφαλούς πλατφόρμας «EcoStruxure™ Building» η οποία επιτρέπει σε ΙοΤ λύσεις να συνδέονται εύκολα για τη συλλογή και ανάλυση πληροφοριών σε αληθινό χρόνο» δήλωσε ο κ. Kaynam Hedayat VP Product Management, Digital Energy της Schneider Electric. «Είναι υπέροχο να βλέπεις τις λύσεις μας, σε συνδυασμό με την τεχνογνωσία της Cisco IT, να αποδίδουν καρπούς. Έτσι, οι EcoXpert συνεργάτες μας μπορούν να παρέχουν τις καλύτερες λύσεις στους πελάτες τους, βοηθώντας στο να αναπτύξουν τις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες, να ξεχωρίσουν στην αγορά και να μεγιστοποιήσουν το κέρδος τους».

Η λύση της Schneider Electric και της Cisco παρέχει στα συστημάτων διαχείρισης κτιρίων:

  • Ασφάλεια
  • Ομοιομορφία μέσα από ένα προμηθευτή ασφάλειας για ΙΤ και ΟΤ
  • Διάγνωση, ανάλυση και αντιμετώπιση δυσλειτουργιών ή κυβερνοεπιθέσεων όταν προκύπτουν
  • Επιβολή συνεχούς ταυτοποίησης στην υποδομή δικτύου
  • Κλιμακούμενη επεκτασιμότητα
  • Εύκολη επεκτασιμότητα από μικρή σε μεγάλη εγκατάσταση με ταυτόχρονη διαχείριση πληροφοριών που συλλέγονται συνεχώς από εφαρμογές ΙοΤ
  • Εκμετάλλευση των υψηλών ταχυτήτων του δικτύου ΙΡ για διαχείριση των συστημάτων σε πραγματικό χρόνο
  • Ανθεκτικότητα
  • Μεγιστοποιεί την διαθεσιμότητα του συστήματος κτιριακής διαχείρισης ώστε να μην γίνεται αποσύνδεση σε περιπτώσεις βλάβης του δικτύου
  • Άμεση και εύκολη αναγνώριση προβλημάτων μέσω τυπικού διαγνωστικού εργαλείου δικτύων

Ευκολία στη διαχείριση

Μείωση κόστους και απλοποίηση συστήματος διαχείρισης κτιρίων με ένα ενιαίο δίκτυο ΙΤ και ΟΤ
Δίνει τη δυνατότητα σε τεχνικούς χωρίς μεγάλη εμπειρία σε ΙP να θέσουν σε λειτουργία τα Ethernet fieldbus switches πριν την εγκατάσταση, Plug and Play, χωρίς ανάγκη παραμετροποίησης.

Η συνεργατική τεχνολογία εν δράσει στο Πανεπιστήμιο της Νοτρ Νταμ

Μεγάλες εγκαταστάσεις, όπως το Πανεπιστήμιο της Νοτρ Νταμ (UND) στη Βόρεια Καρολίνα, συγκαταλέγονται μεταξύ των πολλών οργανισμών που εφαρμόζουν όλο και περισσότερο συστήματα διαχείρισης κτιρίων με δυνατότητες IP για βελτίωση της απόδοσης και διατήρηση της ασφάλειας. «Η ανάγκη διαχωρισμού μεταξύ δικτύων ΟΤ και ΙΤ είναι ένα σημαντικό ζήτημα που συνέβαλε στην απόφαση μας να συνάψουμε την συνεργασία Cisco-Schneider στο πανεπιστήμιο Νοτρ Νταμ” δήλωσε ο Whitey Reed, Director of Automation & Integration της Havel, μέλος του ομίλου EMCOR, master-level συνεργάτης BMS EcoXpert™ της Schneider Electric.

Η αρχιτεκτονική του συστήματος διαχείρισης κτιρίων της Havel που λειτουργεί στο επιχειρησιακό κέντρο του UND, περιλαμβάνει switch Cisco IE2000 με το field bus να βρίσκεται κάτω από τον SmartX AS-P Edge Server. To managed switch είναι DHCP-enabled, ώστε η BACnet επικοινωνία να παραμένει κάτω από τον AS-P και να κρατάει μακριά την διακίνηση των data σε όλο το IT δίκτυο. Σύμφωνα με τον κ. Reed, αυτό είναι που ζητάνε οι πελάτες σήμερα: ένα μοναδικό σημείο σύνδεσης στο κτίριο, το οποίο υπάγεται σε άρτιες πρακτικές ΙΤ για μια μοναδική στατική IP με σκοπό να διαχειρίζεται το δίκτυο, ενώ ταυτόχρονα μεταφέρει ταχύτερα περισσότερη πληροφορία, βελτιώνοντας έτσι την απόδοση.

«Το έργο στο UND άνοιξε το δρόμο και διεύρυνε τους ορίζοντες για την Havel ώστε να υπάρχει καλύτερη κατανόηση στη διαφορά μεταξύ του ΙΤ και του ΟΤ» εξήγησε ο κ. Reed. «Οι λύσεις IP στο κλάδο του αυτοματισμού των κτιρίων είναι εδώ και πρέπει να συμμετέχουμε ενεργά. Οι πελάτες μας είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από το γεγονός ότι η Schneider Electric έχει πλήρη επίγνωση των αναγκών της αγοράς. Για τον λόγο αυτόν συνεργαστήκαμε με την Cisco, μια εταιρεία με υψηλό κύρος στο χώρο της κυβερνοασφάλειας, φέρνοντας πολλά θετικά αποτελέσματα τα οποία έγιναν άμεσα αντιληπτά από τους πελάτες μας».

«Η Cisco είναι ενθουσιασμένη για την συνεργασία της με την Schneider Electric, που έχει ως στόχο την παροχή IP-enabled λύσεων στο χώρο των συστημάτων διαχείρισης κτιρίων, επιτρέποντας έτσι η μεταφορά του δικτύου του UND σε μια ενοποιημένη πλατφόρμα, να γίνει με ομαλό και απροβλημάτιστο τρόπο. Συνδυάζοντας τις καινοτομίες ΙΤ της Cisco με τις καινοτομίες ΟΤ της Schneider Electric, είμαστε στην ιδιαίτερη θέση να εφαρμόσουμε μια λύση με ασφαλή και κλιμακούμενο τρόπο. Η συνδυασμένη μας λύση, μαζί με τις δυνατότητες της Havel, συνέβαλαν στην υπερκάλυψη των αναγκών του πανεπιστημίου UND, για ένα ανεξάρτητο σχεδιασμό Έξυπνου Κτιρίου, που μειώνει σημαντικά τα λειτουργικά κόστη και βελτιστοποιεί την ενεργειακή απόδοση» δήλωσε ο κ. Mike Austin, Senior Director, Cisco Global Partner Organization.

Επέκταση Solution Technology Integrator (STI)

Μέσα από τη συνεργασία τους, η Schneider Electric και η Cisco επέκτειναν το σύμφωνο Solution Technology Integrator (STI) σε Certified and Master EcoXpert™ system integrator partners. Ως συνεργάτες επιπέδου “Cisco Select” και άνω, η Schneider EcoXperts έχει πρόσβαση στα εκπαιδευτικά προγράμματα της Cisco σε αρχιτεκτονικές IP Ethernet, αλλά και έκπτωση σε επιλεγμένα προϊόντα της Cisco όπως Industrial Ethernet switches, Catalyst switches, το λογισμικό Industrial Network Director (IND) και άλλα.