Η Jinko Power Technology Co., Ltd., κορυφαία παγκόσμια IPP ανανεώσιμων πηγών ενέργειας που αναπτύσσει, χτίζει, χρηματοδοτεί, κατέχει και λειτουργεί εργοστάσια παραγωγής ηλιακής ενέργειας ανακοίνωσε χθες ότι μαζί με την EDF Renewables στα πλαίσια του προγράμματος Al Dhafra, θα κατασκευάσουν το μεγαλύτερο αυτόνομο ηλιακό φωτοβολταϊκό εργοστάσιο στον κόσμο στο Αμπού Ντάμπι, στα ΗΑΕ.

Αυτή την εβδομάδα έχει υπογραφεί από την κοινοπραξία μια Συμφωνία Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας 30 ετών με την Emirates Water and Electricity Company (EWEC).

Με αναμενόμενη παραγωγική ικανότητα 2 GW, το Al Dhafra Project θα ανεβάσει τη συνολική ικανότητα παραγωγής ηλιακής ενέργειας του Αμπού Ντάμπι σε περίπου 3,2 GW. Αυτό θα μειώσει τις συνολικές εκπομπές CO2 του Εμιράτου κατά περισσότερο από 3,6 εκατομμύρια μετρικούς τόνους ετησίως, κάτι που ισοδυναμεί με την αφαίρεση της παραγωγής καύσης περίπου 720.000 οχημάτων.

Τον Ιούνιο του 2019, η EWEC προκήρυξε πρόσκληση υποβολής προσφορών. Η κοινοπραξία JinkoPower-EDF Renewables υπέβαλε την πιο ανταγωνιστική τιμή 1,35 εκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ ανά κιλοβατώρα σε επίπεδο ισοδύναμου κόστους ηλεκτρικής ενέργειας, το οποίο είναι περίπου 44% χαμηλότερο από το τιμολόγιο που έθεσε η Jinko Consortium για το έργο Noor Abu Dhabi - Abu Dhabi's το πρώτο μεγάλης κλίμακας ηλιακό φωτοβολταϊκό έργο και ένα παγκόσμιο ρεκόρ τιμολόγησης εκείνη την εποχή.