Καθώς το Ντουμπάι αρχίζει να καλωσορίζει και πάλι επισκέπτες, ο Όμιλος Emirates γιορτάζει τα 20 χρόνια συνεργασίας του με το Dubai Desert Conservation Reserve (DDCR) και την κυκλοφορία της πρώτης ετήσιας έκθεσης Dubai Desert Conservation Reserve 2019-2020. Η έκθεση καλύπτει τα σημαντικότερα γεγονότα της χρονιάς, από την προστασία της ερήμου και της άγριας ζωής έως τα σχέδια για την περαιτέρω εξέλιξη της εμπειρίας των επισκεπτών.

Το DDCR, αποτελεί το πρώτο Εθνικό Πάρκο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Καλύπτει έκταση 225 τετραγωνικών χιλιομέτρων και αποτελεί το 5% του Εμιράτου του Ντουμπάι. Μια μικρή περιοχή του διατίθεται για τουριστική δραστηριότητα, υπό προσεκτικούς ελέγχους και παρακολούθηση και κατά το προηγούμενο έτος, προσέλκυσε περισσότερους από 238.000 επισκέπτες. Υπό την επίβλεψη επαγγελματιών οδηγών, επισκέπτες από όλο τον κόσμο βίωσαν θεαματικές διαδρομές πάνω σε αμμόλοφους, έκαναν σαφάρι στην έρημο και έζησαν παραδοσιακές αραβικές εμπειρίες. Επιπλέον, οι οδηγοί βοηθούν τους επισκέπτες να εκτιμήσουν και να μάθουν περισσότερα για τον φυσικό βιότοπο, την κληρονομιά και την άγρια φύση της ερήμου καθώς και τη σημασία της διατήρησης της.

Ο Σεΐχης Ahmed bin Saeed Al Maktoum, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Emirates δήλωσε σχετικά: «Το Dubai Desert Conservation Reserve παρέχει ισορροπία στην ανάπτυξη και την ταχεία αστικοποίηση του Ντουμπάι, διασφαλίζοντας τη διατήρηση της περιοχής της ερήμου και της μοναδικής άγριας ζωής της. Τα τελευταία 20 χρόνια, ο Όμιλος Emirates υποστηρίζει σταθερά το Εθνικό Πάρκο και τις διάφορες πρωτοβουλίες του για την ανάπτυξη ενός ακμάζοντος οικοσυστήματος. Είναι μια επένδυση στην κληρονομιά μας και στο μέλλον μας. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να μοιραζόμαστε την πρώτη μας ετήσια έκθεση και ανυπομονούμε να καλωσορίσουμε τους τουρίστες και τους επισκέπτες, οι οποίοι θα  βιώσουν τη μοναδική εμπειρία του Dubai Desert Conservation Reserve».

Η συνεργασία μεταξύ του Ομίλου και του DDCR έχει πλέον γίνει ιδιαίτερα στενή με τον Όμιλο Emirates να επενδύει 8 εκατομμύρια Ντίρχαμ ΗΑΕ τα τελευταία πέντε χρόνια και 28 εκατομμύρια Ντίρχαμ ΗΑΕ από την ίδρυση του Πάρκου. Την Προεδρία του Dubai Conservation Board (DCB) έχει ο αξιότιμος Σεΐχης Ahmed bin Saeed Al Maktoum.

Τα μελλοντικά σχέδια για το πάρκο περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, την εξέλιξη της εμπειρίας των επισκεπτών με την προσθήκη του Desert Visitor Center, το οποίο πρόκειται να ανοίξει τις πύλες του στα τέλη του 2021. Το Κέντρο αυτό, θα παρέχει εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τους επισκέπτες, προσφέροντας τα απαραίτητα ερεθίσματα για την γνωριμία τους με την έρημο και το οικοσύστημά της, κερδίζοντας με αυτόν τον τρόπο και την αναγκαία υποστήριξη για τη διατήρηση του πάρκου.

Λόγω της εξάπλωσης της πανδημίας του κορονοϊού, το Dubai Desert Conservation Reserve έκλεισε προσωρινά για τους επισκέπτες από τα μέσα Μαρτίου και άνοιξε και πάλι τις πόρτες του για το κοινό στα μέσα Ιουνίου διατηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας.