Schneider Electric: Παγκόσμια Αναγνώριση για τον Αυτόματο Διακόπτη Ισχύος SF6-Free MV με Pure Air

Schneider Electric: Παγκόσμια Αναγνώριση για τον Αυτόματο Διακόπτη Ισχύος SF6-Free MV με Pure Air
energia.gr
Τρι, 14 Ιουλίου 2020 - 15:32

Η προηγμένη τεχνολογία switchgear (αυτόματου διακόπτη ισχύος) SF6-free της Schneider Electric, με λειτουργία καθαρού αέρα, είναι υποψήφια για το βραβείο HERMES, το σημαντικότερο στον κλάδο της βιομηχανίας. Συγκεκριμένα, η νέα switchgear τεχνολογία, που αποφεύγει τη χρήση του αερίου θερμοκηπίου SF6, συγκαταλέγεται ανάμεσα σε άλλες τρεις υποψηφιότητες για την πολυπόθητη αναγνώριση και παράλληλα, βρίσκεται μεταξύ των 15 υποψηφίων για το Industrial Energy Efficiency Award

Το βραβείο HERMES, αποτελεί το κορυφαίο βραβείο τεχνολογίας που αποδίδεται στα πιο καινοτόμα προϊόντα και λύσεις, ενώ το Industry Energy Efficiency Award (IEEA) αναγνωρίζει προϊόντα εξαιρετικής ενεργειακής απόδοσης. Οι δυο διακρίσεις απονέμονται κάθε χρόνο από τη Deutsche Messe κατά τη διάρκεια του Hannover Messe, της μεγαλύτερης βιομηχανικής έκθεσης παγκοσμίως.

«Ο κλάδος της ενέργειας και της βιομηχανίας αναμφίβολα εστιάζει στην απομάκρυνση του άνθρακα και στην ενεργειακή απόδοση. Στη Schneider Electric γνωρίζουμε πως το μέλλον είναι ΄πράσινο’ και ψηφιακό και είμαι πολύ υπερήφανος που βλέπω τις υπηρεσίες και τα προϊόντα μας να αναγνωρίζονται. Είναι μεγάλη μας τιμή που λαμβάνουμε αυτή την διάκριση, η οποία επιβεβαιώνει πως ανοίγουμε το δρόμο για όλο τον κλάδο προς τη σωστή κατεύθυνση» δήλωσε ο κ. Frederic Godemel, Executive Vice - President Power Systems της Schneider Electric.

Συνδυάζοντας τη νέα τεχνολογία της εταιρείας, shunt vacuum interruption (SVI), με μόνωση καθαρού αέρα, ο νέος αυτόματος Διακόπτης Ισχύος δεν απαιτεί τη χρήση SF6, διατηρώντας με αυτόν τον τρόπο τα πλεονεκτήματα της αποδοτικότητας κόστους και του αξιόπιστου τρόπου λειτουργίας του παραδοσιακού SF6. H Schneider Electric έχει ήδη δοκιμάσει επιτυχώς μια σειρά πιλοτικών μοντέλων μέτριας τάσης χωρίς SF6 σε πολλές ηλεκτρικές εγκαταστάσεις, όπως το E.ON στη Σουηδία, το EEC Engie στη Νέα Καληδονία και το GreenAlp στη Γαλλία, με ακόμα περισσότερες βιομηχανικές και εμπορικές εφαρμογές να τίθενται συνεχώς σε λειτουργία, συμπεριλαμβανομένων των ιδιωτικών δικτύων ενέργειας.

Οι νικητές των βραβείων HERMES και IEEA θα ανακοινωθούν στις 14 Ιουλίου κατά τη διάρκεια του HANNOVER MESSE Digital Days, ύστερα από την ακύρωση της Έκθεσης Hannover Messe.