Ουγγαρία: Έλαβε την Επενδυτική Απόφαση για την Κατασκευή του Τμήματος του TurkStream που θα Διέλθει Από το Έδαφός της

Ουγγαρία: Έλαβε την Επενδυτική Απόφαση για την Κατασκευή του Τμήματος του TurkStream που θα Διέλθει Από το Έδαφός της
energia.gr
Σαβ, 27 Ιουνίου 2020 - 12:50

Το εποπτικό συμβούλιο του φορέα εκμετάλλευσης αγωγών της Ουγγαρίας FGSZ ενέκρινε την Παρασκευή ένα σχέδιο επένδυσης για την κατασκευή αγωγού φυσικού αερίου προς τη Σερβία με ετήσια χωρητικότητα 6 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων, όπως ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωσή της

Σύμφωνα με το έγγραφο, η καθορισμένη χωρητικότητα στο νότιο άκρο του αγωγού - δηλαδή, στα σύνορα με τη Σερβία - πρέπει να επιτευχθεί έως τον Οκτώβριο του 2021.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουγγαρίας Peter Szijjarto δήλωσε εφέτος την άνοιξη ότι η Ουγγαρία ξεκίνησε συνομιλίες με τη Ρωσία για αύξηση του εφοδιασμού με φυσικό αέριο στα 4,2 δισεκ.         κυβικά μέτρα. Η Βουδαπέστη ενδιαφέρεται "για την ευκαιρία να αγοράσει ρωσικό αέριο μέσω του TurkStream διαμέσου της Τουρκίας και της Βουλγαρίας, με χρονικό ορίζοντα το τέλος του επόμενου έτους", είπε ο Szijjarto.

Το πρότζεκτ του TurkStream αφορά την κατασκευή αγωγού που θα αποτελείται από δύο γραμμές, καθεμία από τις οποίες θα μπορεί να μεταφέρει 15,75 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου ετησίως. Η πρώτη γραμμή προορίζεται για την τουρκική αγορά, ενώ η δεύτερη θα προμηθεύσει τις χώρες της Νότιας και Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Η Gazprom θεωρεί την Ελλάδα, την Ιταλία, τη Βουλγαρία, τη Σερβία και την Ουγγαρία ως δυνητικές αγορές.