Συναντήσεις ΕΒΗΕ με Πατούλη και Σπανό για την Κάλυψη των Θερμικών Ενεργειακών Αναγκών των Περιφερειών τους

Συναντήσεις ΕΒΗΕ με Πατούλη και Σπανό για την Κάλυψη των Θερμικών Ενεργειακών Αναγκών των Περιφερειών τους
energia.gr
Πεμ, 4 Ιουνίου 2020 - 13:34

Διαδοχικές συναντήσεις με τους Περιφερειάρχες Αττικής κ. Πατούλη και Στερεάς Ελλάδας κ. Σπανό είχε αντιπροσωπεία της ΕΒΗΕ κατά την περασμένη εβδομάδα. Σκοπός των συναντήσεων ήταν η ενημέρωση των κ.κ.  Πατούλη και Σπανού για τις δυνατότητες που προσφέρουν τα θερμικά ηλιακά προϊόντα στην κάλυψη των θερμικών ενεργειακών αναγκών των περιφερειών τους. Συγκεκριμένα η αντιπροσωπεία της ΕΒΗΕ επισήμανε στους Περιφερειάρχες

ότι τα θερμικά ηλιακά συστήματα βρίσκουν ένα μεγάλο εύρος εφαρμογών, πέρα από τη θέρμανση ΖΝΧ, όπως είναι η ηλιακή θέρμανση, ο ηλιακός κλιματισμός και οι εφαρμογές στην μεταποίηση αγροτικών προϊόντων και στην βιομηχανία ευρύτερα.

Επίσης η αντιπροσωπεία της ΕΒΗΕ τόνισε την αναγκαιότητα στοχευμένης ένταξης εφαρμογών θερμικής ηλιακής ενέργειας στα προγράμματα ενεργειακής αναβάθμισης των Περιφερειών, η οποία θα πραγματοποιείται με συγκεκριμένα κριτήρια που θα συνδέουν την χρηματοδότηση με την απόδοση του εκάστοτε συστήματος, προκειμένου να καλυφθούν οι ενεργειακές ανάγκες με τον πλέον βιώσιμο τρόπο.

Με τη σειρά τους οι Περιφερειάρχες Αττικής και Στερεάς Ελλάδας έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις εφαρμογές των θερμικών ηλιακών προϊόντων και τον ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν στην προστασία του περιβάλλοντος και στην απεξάρτηση της χώρας από τα ορυκτά καύσιμα.

Συγκεκριμένα ο κ. Πατούλης μνημόνευσε ότι κατά την περίοδο που διατέλεσε Δήμαρχος Αμαρουσίου, η αύξηση κόστους που προέκυψε στην λειτουργία του δημοτικού κολυμβητηρίου από την αύξηση της θερμοκρασίας νερού κατά 2 οC ανήλθε σε 300.000 €, τονίζοντας ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί με την χρήση ηλιοθερμίας.

Αντίστοιχα ο κ. Σπανός ως Διπλωματούχος Μηχανικός εστίασε στις αναπτυξιακές προοπτικές που θα πρέπει να έχει η εξοικονόμηση ενέργειας και εξέφρασε την ικανοποίηση του για το σχήμα χρηματοδότησης βάση της ενεργειακής απόδοσης που προτείνει η ΕΒΗΕ.

Οι δύο συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν σε εγκάρδιο κλίμα και συμφωνήθηκε η ειλικρινής συνεργασία να συνεχιστεί με συναντήσεις των τεχνικών κλιμακίων προκειμένου να διερευνηθούν οι τρόποι υλοποίησης των προτάσεων που υπέβαλε η αντιπροσωπεία της ΕΒΗΕ.

Η αντιπροσωπεία της ΕΒΗΕ απαρτιζόταν από τον Πρόεδρο Ευθύμιο Σπανό, τον Γενικό Γραμματέα Χρήστο Παπαεμμανουήλ, και τον εκτελεστικό γραμματέα Χρήστο Κώνστα. Στην συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Σπανό συμμετείχε και ο Ταμίας της Ένωσης κ. Χ. Αποστολίδης.