Διεύρυνση ζημιών κατέγραψε η Deutsche Lufthansa AG για το πρώτο τρίμηνο του 2020 εν μέσω των παγκόσμιων ταξιδιωτικών περιορισμών που επιβλήθηκαν λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Ειδικότερα, η γερμανική εταιρεία ανακοίνωσε ζημιές 2,12 δισ. ευρώ για το τελευταίο τρίμηνο από ζημιές 342 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο περυσινό διάστημα.

Τα έσοδα υποχώρησαν 18% στα 6,44 δισ. ευρώ από 7,84 δισ. ευρώ, ενώ οι προσαρμοσμένες ζημιές προ τόκων και φόρων διευρύνθηκαν στα 1,22 δισ. ευρώ από 336 εκατ. ευρώ.

"Η παγκόσμια κίνηση έχει περιέλθει σε τέλμα τους τελευταίους μήνες. Αυτό έχει επηρεάσει τα τριμηνιαία αποτελέσματα σε πρωτοφανή βαθμό", σχολίασε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Carsten Spohr. "Υπό το πρίσμα της πολύ αδύναμης ανάκαμψης της ζήτησης, θα πρέπει τώρα να υιοθετήσουμε εκτεταμένα μέτρα αναδιάρθρωσης", πρόσθεσε. Η Lufthansa ανακοίνωσε παράλληλα ότι η ρευστότητα της έφτανε στις 31 Μαρτίου τα 4,3 δισ. ευρώ περίπου.

Σημειώνεται ότι η γερμαική εταιρεία ανακοίνωσε αυτή την εβδομάδα ότι το Εποπτικό της Συμβούλιο ενέκρινε το κρατικό πακέτο βοήθειας των 9 δισ. ευρώ.

(capital.gr)