''Άλμα'' 5,78% σημειώνει η μετοχή της Lufthansa στον απόηχο της χθεσινής είδησης ότι το Ελεγκτικό Συμβούλιο της εταιρείας έκανε δεκτούς τους όρους που έθεσε η Κομισιόν, προκειμένου η εταιρία να λάβει πακέτο στήριξης ύψους 9 δισεκατομμυρίων ευρώ από το γερμανικό κράτος. Στο πλαίσιο της συμφωνίας του Βερολίνου με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και προκειμένου να αποκατασταθούν οι στρεβλώσεις στον ανταγωνισμό,

η Lufthansa θα πρέπει να παραχωρήσει στους ανταγωνιστές της 24 δικαιώματα απογείωσης και προσγείωσης (σλοτς) στα αεροδρόμια Φρανκφούρτης και Μονάχου. Ακόμη, το σχέδιο διάσωσης προβλέπει ότι η Lufthansa θα παραχωρήσει μερίδιο της τάξεως του 20% στη γερμανική κυβέρνηση. 

Επόμενο βήμα είναι η έγκριση του σχεδίου και από την έκτακτη Γενική Συνέλευση της αεροπορικής εταιρίας, η οποία θα λάβει χώρα στις 25 Ιουνίου.

Η Lufthansa, η οποία θα δημοσιεύσει τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου στις 3 Ιουνίου, ανακοίνωσε ότι "είναι ήδη προφανές" ότι η διεθνής εναέρια κυκλοφορία δεν θα φτάσει τα επίπεδα της προ κορονοϊού κρίσης για τα προσεχή χρόνια.

(capital.gr)