Ένα τέταρτο πρωτότυπο του πυραύλου Starship επόμενης γενιάς της SpaceX, εξερράγη την Παρασκευή, μετά από δοκιμή στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στο Τέξας.Η εταιρεία διεξήγαγε μια δοκιμή του κινητήρα του πυραύλου, στο έδαφος γνωστή ως στατική φωτιά. Λίγα λεπτά μετά τη δοκιμή, η οποία αρχικά φάνηκε επιτυχής, το πρωτότυπο Starship 4 τυλίχθηκε στις φλόγες και εξερράγη

Αυτό το πρωτότυπο διαφέρει από τον πύραυλο Falcon 9 της εταιρείας και το διαστημικό σκάφος Crew Dragon, το οποίο αυτό το Σαββατοκύριακο πρόκειται να εκτοξευθεί με αστροναύτες της NASA, από τη Φλόριντα. Αυτό το σύστημα πυραύλων έχει προηγουμένως εκτοξεύσει δορυφόρους και φορτία στο διάστημα με επιτυχία δεκάδες φορές, μετά από χρόνια ανάπτυξης και δοκιμών.

Ο πύραυλος ονομάζεται Starship και η εταιρεία τον αναπτύσσει με στόχο την εκτόξευση ανθρώπων και φορτίων στο φεγγάρι και τον Άρη.  Ο πύραυλος έχει σχεδιαστεί για να μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί, ώστε η SpaceX να μπορεί να εκτοξευτεί και να προσγειωθεί πολλές φορές, όπως ένα εμπορικό αεροπλάνο. Η λαμπερή εξωτερική εμφάνιση του Starship οφείλεται στον τύπο ανοξείδωτου χάλυβα που χρησιμοποιεί η SpaceX για την κατασκευή του πυραύλου.

Αυτό το τελευταίο πρωτότυπο Starship είναι το τέταρτο που έχει δημιουργήσει η SpaceX. Ενώ είναι το μοντέλο που έχει περάσει πιο πολλά στάδια δοκιμών από οποιοδήποτε άλλο, η εταιρεία δεν έχει ακόμη ξεκινήσει τις δοκιμές πτήσης με τον πιο πρόσφατο σχεδιασμό της. Μια προηγούμενη δοκιμή, γνωστή ως Starhopper, ολοκλήρωσε ένα σύντομο τεστ εκτόξευσης και προσγείωσης πτήσης τον Οκτώβριο.