Η παραγωγή του 737 MAX άρχισε με "χαμηλούς ρυθμούς", σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση της Boeing Co, μετά τη διακοπή της τον Ιανουάριο και αφού είχαν προηγηθεί δύο τραγικά αεροπορικά δυστυχήματα με την εμπλοκή αεροσκαφών αυτού του τύπου, που κόστισαν στη ζωή σε 346 ανθρώπους.

Τα 737 ΜΑΧ καθηλώθηκαν τον Μάρτιο του 2019, μετά το δεύτερο αεροπορικό δυστύχημα σε ένα πεντάμηνο.

Η επανέναρξη της παραγωγής του συγκεκριμένου αεροσκάφους άρχισε στις εγκαταστάσεις της εταιρίας στο Ρέντον της Πολιτείας Ουάσιγκτον, χωρίς ωστόσο, η Boeing να ανακοινώσει ποιος είναι ο ρυθμός παραγωγής του αεροσκάφους σήμερα.

Η εταιρεία είχε ανακοινώσει τον προηγούμενο μήνα ότι αναμένει την επανέναρξη των παραδόσεων του 737 ΜΑΧ το τρίτο τρίμηνο, με την παραγωγή να αρχίζει και πάλι με χαμηλούς ρυθμούς το δεύτερο τρίμηνο, πριν από τη σταδιακή αύξησή της σε 31 αεροσκάφη τον μήνα, το 2021.

Την ίδια ώρα πάντως η αμερικανική βιομηχανία παραγωγής αεροσκαφών ανακοίνωσε, ότι καταργεί περισσότερες από 12.000 θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ και απολύει 6.770 αμερικανούς εργαζομένους, καθώς προσπαθεί να αναδιοργανωθεί για την αντιμετώπιση των συνεπειών από την εξάπλωση της πανδημίας του νέου κορονοϊού.

Αποκάλυψε επίσης πως σχεδιάζει «αρκετές χιλιάδες ακόμη απολύσεις» μέσα στους επόμενους λίγους μήνες, αλλά δεν ανακοίνωσε επακριβώς πού θα γίνουν αυτές.