Την πεποίθηση του ότι οι ΗΠΑ μπορούν να βγουν πιο δυνατές από την πανδημία του κορονοϊού εκφράζει ο διευθύνων σύμβουλος της JPMorgan Chase, James Dimon στην ετήσια επιστολή του προς τους μετόχους της τράπεζας

Στην επιστολή του ο Dimon υπογραμμίζει επίσης ότι η χώρα θα πρέπει να απαιτεί περισσότερα από τον εαυτό της αλλά και από τους ηγέτες της.

Όσον αφορά την πορεία της τράπεζας, ο Dimon προειδοποιεί τους μετόχους του ότι τα κέρδη θα υποχωρήσουν "σημαντικά" αυτό το έτος, αν και επισημαίνει ότι η τράπεζα διαθέτει $500 δισ. σε ρευστοποιήσιμα περιουσιακά στοιχεία και άλλα $300 δισ. σε δανειοδοτική ικανότητα από την Federal Reserve για να στηρίξει τον δανεισμό στην πραγματική οικονομία. 

Τα στοιχεία αυτά, αναφέρει ο Dimon, δεν περιλαμβάνουν τα επιπλέον κεφάλαια που μπορεί να αντλήσει από τις νέες πιστωτικές διευκολύνσεις της Fed.  

Ο Dimon κλείνει την επιστολή του καλώντας τη χώρα και τους ηγέτης της να κάνουν περισσότερα για να είναι καλύτερα προετοιμασμένοι για μια μελλοντική κρίση. 

"Αν και έχω βαθιά εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ και στις εξαιρετικές ικανότητας και ανθεκτικότητα της χώρας, δεν έχουμε κάποιο θεϊκό δικαίωμα στην επιτυχία", αναφέρει ."Οι προκλήσεις είναι σημαντικές και δεν θα πρέπει να περιμένουμε πως όλα θα πάνε καλά μόνα τους. Ας κάνουμε όλοι μας ότι μπορούμε για να ενισχύσουμε την εξαιρετική μας ένωση". 

(από www.capital.gr)