Ο όμιλος Volkswagen θα αναστείλει την παραγωγή οχημάτων στη Ρωσία λόγω έλλειψης εξαρτημάτων που είναι απαραίτητα για την ολοκλήρωση της κατασκευής των οχημάτων

Ο γερμανικός όμιλος που κατέχει την πρώτη θέση στις πωλήσεις οχημάτων σε όλο τον κόσμο, στην ανακοίνωσή του, αναφέρει ότι οι ελλείψεις οφείλονται στη διακοπή των εργοστασίων κατασκευής εξαρτημάτων λόγω της επιδημίας του κορονοϊού στην Ευρώπη.

Η παραγωγή θα σταματήσει από τις 30 Μαρτίου έως τις 10 Απριλίου στο εργοστάσιο αυτοκινήτων της αυτοκινητοβιομηχανίας στην πόλη Kaluga και σε μια γραμμή συναρμολόγησης στο εργοστάσιο της ρωσικής κατασκευής εργοστασίων GAZ Group στο Nizhny Novgorod, ανέφερε η εταιρεία.

Η VW κατασκευάζει το SUV Tiguan, μια έκδοση sedan του μικρού αυτοκινήτου Polo και το Skoda Rapid, στην Kaluga. Το εργοστάσιο παράγει επίσης βενζινοκινητήρες 1.6 καθώς και εκδόσεις των Audi Q8 και Q7.

Τα Skoda Octavia, Kodiaq και Karoq κατασκευάζονται στο Nizhny Novgorod, αναφέρει το Reuters.

Η Volkswagen ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι τα εργοστάσιά της στην Ευρώπη θα κλείσουν προσωρινά για δύο εβδομάδες εξαιτίας της εξάπλωσης του κορονοϊού, καθώς οι κατασκευαστές αυτοκινήτων κλείνουν εργοστάσια παγκοσμίως τόσο για την προστασία των εργαζομένων όσο και για την αντιμετώπιση της πτώσης της ζήτησης.

Παρά την επικείμενη διακοπή της κυκλοφορίας, η VW Group Rus δήλωσε ότι αυτή τη στιγμή είναι σε θέση να παρέχει "σταθερές προμήθειες αυτοκινήτων και ανταλλακτικά στους αντιπροσώπους και τους πελάτες της εταιρίας".

Ο ρωσικός βραχίονας της VW έχει περισσότερους από 60 τοπικούς προμηθευτές.