Ιταλία: Έτοιμες οι Αρχές να Βάλουν GPS σε Χιλιάδες Ασυμπτωματικούς Φορείς Ώστε να Μην Έρχονται σε Επαφή με τους Υγιείς

Ιταλία: Έτοιμες οι Αρχές να Βάλουν GPS σε Χιλιάδες Ασυμπτωματικούς Φορείς Ώστε να Μην Έρχονται σε Επαφή με τους Υγιείς
energia.gr
Σαβ, 21 Μαρτίου 2020 - 16:27

Σύμφωνα με τον Τύπο, οι ιταλικές αρχές είναι έτοιμες να υιοθετήσουν το «μοντέλο της Νότιας Κορέας» για την καταπολέμηση του κορονοϊού. Όπως εξηγεί η εφημερίδα La Repubblica, πρόκειται για εκατοντάδες χιλιάδες τεστ, με στόχο να ανιχνευθεί ο ιός στους ασθενείς που δεν παρουσιάζουν συμπτώματα. Στόχος, είναι να μπορέσουν να ελεγχθούν, στην συνέχεια, όλες οι κινήσεις τους μέσω συστήματος GPS, ώστε να υπάρχει η βεβαιότητα ότι δεν έρχονται σε επαφή με υγιείς πολίτες

Στην Νότια Κορέα τα τεστ αυτά έγιναν κυρίως σε οδηγούς, με γρήγορο τρόπο και χωρίς επικίνδυνη και παρατεταμένη επαφή με τους νοσηλευτές. Σε κάποιες, μεμονωμένες περιπτώσεις οι εξετάσεις πραγματοποιήθηκαν κατ΄οίκον. Συνολικά, ο ιός ανιχνεύθηκε σε τουλάχιστο 250.000 άτομα.

Στην συνέχεια, όλοι οι ασθενείς ετέθησαν υπό παρακολούθηση μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής και τεχνολογίας Gps, με διαρκή εξακρίβωση των κινήσεων και επαφών τους.

Οι ιταλοί σχολιαστές υπογραμμίζουν ότι η τεχνολογική αυτή παρακολούθηση θέτει ένα σοβαρό πρόβλημα σε ότι αφορά την προστασία των προσωπικών δεδομένων και του απόρρητου της προσωπικής ζωής των πολιτών. Μολονότι πρόκειται για ένα τραγικό δίλημμα και θεμελιώδη αντίφαση προς τον δυτικό νομικό πολιτισμό, που ανοίγουν μεγάλα ερωτήματα για την τύχη, στο εξής, των ατομικών ελευθεριών των πολιτών και την ποιότητα της δημοκρατίας, πολλοί από αυτούς τους σχολιαστές καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι, αυτή την στιγμή, προέχει η δημόσια υγεία.

Την ίδια στιγμή, στρατιωτικά οχήματα, μετέφεραν για δεύτερη φορά μέσα σε τρεις ημέρες, πάνω από εβδομήντα φέρετρα που δεν μπόρεσαν να αποτεφρωθούν στο Μπέργκαμο, σε άλλες ιταλικές πόλεις και περιφέρειες, ώστε να αποφευχθούν τραγικές συνέπειες ακόμη μεγαλύτερων διαστάσεων.