Η Ευρωβουλή θα Απορρίπτει κάθε Προϋπολογισμό Κράτους-Μέλους της ΕΕ που δεν θα Στηρίζει το Green Deal

Η Ευρωβουλή θα Απορρίπτει κάθε Προϋπολογισμό Κράτους-Μέλους της ΕΕ που δεν θα Στηρίζει το Green Deal
energia.gr
Τετ, 26 Φεβρουαρίου 2020 - 16:11

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα απορρίπτει οιοδήποτε προϋπολογισμό δεν θα στηρίζει επαρκώς τη χρηματοδότηση του New Green Deal, καθώς και κάθε άλλη ρύθμιση που θα κινείται προς την αντίθετη κατεύθυνση. Αυτό τόνισε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νταβίντ Σασσόλι 

στη συνεδρίαση του Συμβουλίου της Ε.Ε., αναφέροντας πως το κοινοβούλιο δεν σκοπεύει να κάνει αποδεκτή την οποιαδήποτε συμφωνία για τον προϋπολογισμό 2021-2027, του πρώτου μετά την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ένωση.

Απευθυνόμενος στους ηγέτες των κρατών- μελών, ο κ. Σασσόλι υπογράμμισε πως το κοινοβούλιο είναι αποφασισμένο να ασκήσει βέτο, απορρίπτοντας την όποια πρόταση έρθει προς ψήφιση, καθώς επίσης, θα τηρήσει ανάλογη στάση και ενόψει ανάλογων ζητημάτων και προκλήσεων που θα θέτουν εν αμφιβόλω τις προτεραιότητες του Green Deal.

«Το πρώτο και πιο σημαντικό είναι η κλιματική αλλαγή. Η πράσινη συμφωνία προσφέρει ένα φιλόδοξο πλάνο για την Ευρώπη ώστε να γίνει η πρώτη ουδέτερη σε άνθρακα ήπειρος μέχρι το 2050», είπε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε, ακόμη, πως χρειαζόμαστε τους πόρους για να ενισχύσουμε την ανάπτυξη και να υποστηρίξουμε τις χώρες, τις επιχειρήσεις και τους ανθρώπους κατά την διαδικασία της ενεργειακής μετάβασης.

Τέλος, ανέφερε πως η Ευρώπη χρειάζεται να επενδύσει στην έρευνα, ώστε να διασφαλίσει την θέση της μεταξύ των κορυφαίων ανταγωνιστών της και να μην βασίζεται στην εισαγωγή νέων τεχνολογιών.