Γερμανία: Δικαστήριο Δικαίωσε την Tesla, Μπορεί να Αποψιλώσει το Δάσος για να Χτίσει Εργοστάσιο

Γερμανία: Δικαστήριο Δικαίωσε την Tesla, Μπορεί να Αποψιλώσει το Δάσος για να Χτίσει Εργοστάσιο
energia.gr
Παρ, 21 Φεβρουαρίου 2020 - 09:01

To Διοικητικό Δικαστήριο του Βερολίνου έδωσε τελικό το «πράσινο φως» στην -φιλική προς το περιβάλλον αυτοκινητοβιομηχανία ηλεκτρικών οχημάτων- Tesla, να συνεχίσει να εκκαθαρίζει ένα δάσος κοντά στο Βερολίνο για να κατασκευάσει ένα νέο εργοστάσιο, απορρίπτοντας τις αιτήσεις των περιβαλλοντολόγων. Το δικαστήριο απέρριψε τις τελευταίες εκκλήσεις για διακοπή της κατασκευής του εργοστασίου, για το οποίο πρέπει να αποψιλωθούν συνολικά 227 στρέμματα δασών

στην πόλη Gruenheide, σημειώνοντας ότι η απόφασή του ήταν τελική, όπως ανακοινώθηκε χθες Πέμπτη.

"Είμαστε πολύ ανακουφισμένοι με την ετυμηγορία. Η αποψίλωση των δασών μπορεί να συνεχιστεί ", δήλωσε στην Bild ο υπουργός Οικονομικών του Βραδεμβούργου, Γιόργκ Στάινμπαχ.

Καθώς η Tesla είχε προηγουμένως λάβει άδεια να ξαναρχίσει την κατασκευή της εγκατάστασης των 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων αφού κέρδισε μια δίκη κατά δύο ομάδων ακτιβιστών, η εταιρεία υποχρεώθηκε και πάλι να διακόψει την εκκαθάριση των δασών αυτή την εβδομάδα, διότι το εργοστάσιο θα μπορούσε να μολύνει το πόσιμο νερό της περιοχής και να βλάψει την άγρια ​​φύση. Με την ανατροπή αυτής της εντολής, το έργο θα ξεκινήσει άμεσα, αλλά η εταιρεία έχει μόνο ένα μικρό χρονικό διάστημα για να το κάνει. Σύμφωνα με το γερμανικό περιβαλλοντικό δίκαιο, η Tesla πρέπει και πάλι να σταματήσει την  εκκαθάριση των δένδρων μεταξύ Μαρτίου και φθινοπώρου, κατά τη διάρκεια της περιόδου ζευγαρώματος για τοπικά ζώα.

Το εργοστάσιο που η κατασκευή του ανακοινώθηκε τον περασμένο Νοέμβριο - το οποίο αποκαλείται "Gigafactory 4" - θα παράγει το μοντέλο Tesla Model 3 και το μοντέλο Y, καθώς και τους κινητήρες, τα καθίσματα και τα πακέτα μπαταριών "καθαρή ενέργεια" της εταιρείας. Το εργοστάσιο αναμένεται να ξεκινήσει την παραγωγή του το 2021 και ελπίζει να φτάσει 150.000 οχήματα ετησίως.